Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Aki azt vallja magáról, hogy...

Aki azt vallja magáról, hogy 200 könyvet is elolvas egy év alatt, az szabad tudni mivel foglalkozik?

Figyelt kérdés
Tudom kicsit furcsán hangzik a kérdés, de korábban olvastam ezen a felületen, hogy olyan év is volt, amikor 200 könyvet olvasott X.Y. Mivel egy napban 24 óra van és ha valaki dolgozik az mínusz nyolc óra, amikor hazamegy fáradtan, hogyan marad még ideje, energiája, kedve könyveket olvasni. Ezért tartom csak furcsának. Hacsak nincsenek valakinek indián szemei, amellyel képesek gyorsabban olvasni az átlagnál. Persze attól is függ, milyen könyveket olvas valaki. Várom az észrevételeiteket, válaszaitokat.
2015. júl. 21. 10:32
 1/10 anonim ***** válasza:
Vannak akik miután hazamennek nem a tv-t kapcsolják be hanem könyvet kapnak elő és késő estig csak olvasnak. Amúgy lehet ilyen 200-300 oldalas kis ponyvaregényt olvasnak sokan az meg hamar megvan.
2015. júl. 21. 10:41
 2/10 anonim ***** válasza:

Egy 2-300 oldalas könyv az nekem egy este. NEkem ez a szórakozás. Nem kapcsolok gyakran gépet (ha igen, akkor is többnyire olvasok rajta valamit). Nekem ez olyan, mintha megnéznék egy filmet. Sőt, párhuzamosan több könyvet is olvasok, van a táskámban, a wc-n, az éjjeli szekrényen. Függő vagyok, nah... :)))

Jah, és szakfordító vagyok (igen, akkor is olvasok és írok :D)

2015. júl. 21. 10:47
 3/10 A kérdező kommentje:

Kedves Válaszoló!

Milyen könyveket szeretsz olvasni? Azt írod, hogy Neked 2-300 oldalas könyv egy este, ezért érdeklődnék.

2015. júl. 21. 11:09
 4/10 anonim ***** válasza:

Oh, sokfélét olvasok. Van benne ponyva is, persze, de szeretem a krimiket, kalandot, orvosi thrillereket, vagy szépirodalmat is. Cronin, Wilbur Smith, Bronte, Müller Péter, Sparks, Robin Cook, Ken Follett,... sok kedvencem van :) Van több ezer oldalas trilógia és van 200 oldalas romantikus ponyva is köztük. Mikor-mihez van hangulatom. Meséket is szeretem :) Ahogy az első könyves kezdő íróknak is szívesen adok egy esélyt. Az újságokat nem szeretem.

Te miket olvasol?

2015. júl. 21. 11:15
 5/10 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy pont könyvekkel foglalkoznak. :) Például szerkesztő, könyvtáros, grafikus, könyvesbolti alkalmazott, kritikus...

Vagy valami ilyen nyugisabb munka, pl. kapus, őr...

A könyvek hosszától is függ. Rövidebb műveket, versesköteteket, képregényeket hamarabb végig lehet olvasni.

Én sokat olvasok, tévét egyáltalán nem nézek, de 40-50 könyvnél többet nem tudok elolvasni egy évben.

2015. júl. 21. 11:16
 6/10 anonim ***** válasza:
Az olvasási sebesség kérdése is érdekes. A férjem programozó, nagyon sokat ír és olvas, persze kódot. Ő lassan, tagoltan, értelmező olvasással olvas könyvet is. Olvastunk egyszer várakozás közben közös könyvből, folyton várnom kellett rá. De ő szinte szó szerint tudta, mi-hogy volt. Én gyorsan olvasok, de hozzá képest felületesen. Inkább a történet visz magával, nem ragadok le kifejezéseknél. Nagy különbség. LEgalább háromszoros sebesség hozzá képest. Szóval szerintem ebben is lehetnek jelentős különbségek.
2015. júl. 21. 11:20
 7/10 anonim ***** válasza:
Jah, és lemaradt, hogy évi 4-5 könyvet eredeti angol nyelven olvasok, ott a sebességem a felére csökken, mint magyarul. Főleg, ha a téma komplexebb.
2015. júl. 21. 11:20
 8/10 anonim ***** válasza:

Szerintem, ha belegondolunk, az évi 200 még vállalható. A moly.hu-n viszont van olyan, aki évi 500-600 könyv elolvasását is jelöli, ezt viszont már én sem értem, hiszen ez naponta több könyvet is jelent.

Én ugyan nem dolgozom, itthon vagyok a kisfiammal, egyrészt ő is jócskán lefoglal, másrészt, sajnos órákra itt tudok ragadni a gép előtt, így sok időt elpazarlok, így nekem évi 80-100 könyv jön össze.

Nagyon sokat számít szerintem az olvasási sebességünk is, én 60-100 oldalt tudok elolvasni egy óra alatt, betűmérettől, tagolástól és a szöveg bonyolultságától függően. A nagymamám viszont a legapróbb betűs, tömött oldalas, komoly regényekből is simán elolvas legalább 200 oldalt óránként.

2015. júl. 21. 14:29
 9/10 A kérdező kommentje:

Kedves Válaszolók!

Köszönöm szépen a visszajelzéseiteket. Gratulálok a nagymamádnak az olvasási sebességéhez. Sajnos engem is sokszor rabul ejt ez a masina, de mostanában igyekszem a minimálisra korlátozni a gép előtt töltött időmet.

Milyen könyveket olvastam? William Faulkner, Aranka Siegal, Hunter S.Thompson, Louis Ferdinand Céline, Zlata Filipovic. Ezek most nagyon tetszettek, aztán még megyek könyvtárba és újra hozom ki a gyöngyszemeket. Nem igazán szeretek interneten olvasni, okostelefonnal nem rendelkezem.

2015. júl. 21. 21:18
 10/10 anonim ***** válasza:

Ha gyorsan olvas valaki, olyan munkát végez, ahol egész nap egy asztal mögé kényszerül, de nem kell egyfolytában dolgoznia és pluszba a 200 könyv fele rövid 200oldalas mū, akkor könnyen összejöhet.

Én nem szeretek ilyen sokat olvasni, annak ellenére, hogy odavagyok a könyvekért.

Ha olvasok valamit, azt szeretem mélyen átélni, hogy több napos élvezetet nyújtson, átgondolni a kisebb részleteket. ha egy este alatt átszaladnék egy könyvön sokkal kevesebb jutna el belõle hozzám.

Illetve azt is szeretem, amikor egész nap azon tudok izgulni, találgatni mi fog történni a következõ oldalakon.

Plusz elõnyben részesítem a hosszabb regényeket, így én "csak" havi 2-3 könyvet olvasok el.

2015. júl. 23. 18:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!