Aki azt vallja magáról, hogy 200 könyvet is elolvas egy év alatt, az szabad tudni mivel foglalkozik?

Egy 2-300 oldalas könyv az nekem egy este. NEkem ez a szórakozás. Nem kapcsolok gyakran gépet (ha igen, akkor is többnyire olvasok rajta valamit). Nekem ez olyan, mintha megnéznék egy filmet. Sőt, párhuzamosan több könyvet is olvasok, van a táskámban, a wc-n, az éjjeli szekrényen. Függő vagyok, nah... :)))
Jah, és szakfordító vagyok (igen, akkor is olvasok és írok :D)
Kedves Válaszoló!
Milyen könyveket szeretsz olvasni? Azt írod, hogy Neked 2-300 oldalas könyv egy este, ezért érdeklődnék.

Oh, sokfélét olvasok. Van benne ponyva is, persze, de szeretem a krimiket, kalandot, orvosi thrillereket, vagy szépirodalmat is. Cronin, Wilbur Smith, Bronte, Müller Péter, Sparks, Robin Cook, Ken Follett,... sok kedvencem van :) Van több ezer oldalas trilógia és van 200 oldalas romantikus ponyva is köztük. Mikor-mihez van hangulatom. Meséket is szeretem :) Ahogy az első könyves kezdő íróknak is szívesen adok egy esélyt. Az újságokat nem szeretem.
Te miket olvasol?

Lehet, hogy pont könyvekkel foglalkoznak. :) Például szerkesztő, könyvtáros, grafikus, könyvesbolti alkalmazott, kritikus...
Vagy valami ilyen nyugisabb munka, pl. kapus, őr...
A könyvek hosszától is függ. Rövidebb műveket, versesköteteket, képregényeket hamarabb végig lehet olvasni.
Én sokat olvasok, tévét egyáltalán nem nézek, de 40-50 könyvnél többet nem tudok elolvasni egy évben.

Szerintem, ha belegondolunk, az évi 200 még vállalható. A moly.hu-n viszont van olyan, aki évi 500-600 könyv elolvasását is jelöli, ezt viszont már én sem értem, hiszen ez naponta több könyvet is jelent.
Én ugyan nem dolgozom, itthon vagyok a kisfiammal, egyrészt ő is jócskán lefoglal, másrészt, sajnos órákra itt tudok ragadni a gép előtt, így sok időt elpazarlok, így nekem évi 80-100 könyv jön össze.
Nagyon sokat számít szerintem az olvasási sebességünk is, én 60-100 oldalt tudok elolvasni egy óra alatt, betűmérettől, tagolástól és a szöveg bonyolultságától függően. A nagymamám viszont a legapróbb betűs, tömött oldalas, komoly regényekből is simán elolvas legalább 200 oldalt óránként.
Kedves Válaszolók!
Köszönöm szépen a visszajelzéseiteket. Gratulálok a nagymamádnak az olvasási sebességéhez. Sajnos engem is sokszor rabul ejt ez a masina, de mostanában igyekszem a minimálisra korlátozni a gép előtt töltött időmet.
Milyen könyveket olvastam? William Faulkner, Aranka Siegal, Hunter S.Thompson, Louis Ferdinand Céline, Zlata Filipovic. Ezek most nagyon tetszettek, aztán még megyek könyvtárba és újra hozom ki a gyöngyszemeket. Nem igazán szeretek interneten olvasni, okostelefonnal nem rendelkezem.

Ha gyorsan olvas valaki, olyan munkát végez, ahol egész nap egy asztal mögé kényszerül, de nem kell egyfolytában dolgoznia és pluszba a 200 könyv fele rövid 200oldalas mū, akkor könnyen összejöhet.
Én nem szeretek ilyen sokat olvasni, annak ellenére, hogy odavagyok a könyvekért.
Ha olvasok valamit, azt szeretem mélyen átélni, hogy több napos élvezetet nyújtson, átgondolni a kisebb részleteket. ha egy este alatt átszaladnék egy könyvön sokkal kevesebb jutna el belõle hozzám.
Illetve azt is szeretem, amikor egész nap azon tudok izgulni, találgatni mi fog történni a következõ oldalakon.
Plusz elõnyben részesítem a hosszabb regényeket, így én "csak" havi 2-3 könyvet olvasok el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!