Milyen regényt ismertek, amely fordulatos, olvasmányos, emellett komoly társadalmi-filozófiai-vallási kérdésekkel foglalkozik?
Vonnegut köyveit tudom ajánlani. Ha az ember átlát az abszurd, szatirikus humoron, akkor elég sok mondanivalót találhat.
Gondolok elsősorban: Börleszk, Macskabölcső, A Titán szirénjei, Mesterlövész c. könyvekre
Umberto Eco: A rózsa neve
Sofi Oksanen: Tisztogatás
Coelho, mint nehéz olvasmány. Na ilyet se hallottam még. :D Főleg Márquez fölébe helyezve. Ez elég nagy baromság, Coelho egy bohóc, értéktelen ponyvákat ír, ahhoz ért csak, hogy a tudatlan olvasót megvezesse az áligazságaival.Amúgy sem értem, hogy jön a disztopikus művekhez szóba, de még a kérdésben feltett kitételnek sem felel meg. Egyébként, amit elsőre ajánlanék (noha nem feltétlenül disztópiák, de mélyrehatóan foglalkoznak társadalom- és vallásfilozófiával is, regény szinten) a kérdezőnek az Kundera valamennyi regénye, főként A lét elviselhetetlen könnyűsége, a Tréfa, Az élet máshol van, Halhatatlanság, de a kisebb lélegzetvételűeket is érdemes elolvasni, rendkívül tanulságosak.
Közben eszembe jutott Jevgenyij Zamjatyintól a Mi. Állítólag Orwell innen nyert inspirációt az 1984-hez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!