Házi könyvtárat szeretnék, mik az alapvető könyvek amit be kéne szereznem?
Tegyük fel, hogy a nulláról kell egy családi könyvtárat felszerelni. Ti milyen kategóriájú, témájú könyveket javasoltok, amikre minden házban szükség lehet?
Vannak-e klasszikusok, amit érdemes megszerezni (nem csak szépirodalom)?
Mik azok a könyvek, amiket személy szerint nélkülözhetetlennek tartotok (akár konkrét címmel)?
Fiatal pár vagyunk, gyerek még nincs, az érdeklődésünk elég szerteágazó (pszichológiától a barkácsoláson át, a fantasy irodalomig).
Szerintem ez egyedül rajtatok múlik. :)
Egy amolyan házi könyvtárnak pont az a lényege, hogy egyénre szabott, nincsenek kötöttségek, hogy mi kerüljön bele, és mi nem.
De kézenfekvő dolognak tartom, hogy az érdeklődési köreitekkel, szakmáitokkal, végzettségeitekkel kapcsolatok szakkönyvek szerepeljenek, emellett kapjanak helyet azok a könyvek, amit majd a leendő gyerek is tud használni a tanulmányai során. Továbbá szerintem nem hátrány, ha a mindennapokban használatos, gyakorlatias könyvek is rendelkezésre állnak.
Nekem pl. a jónéhány szakkönyv mellett helyet kapott jónéhány szótár (minden nyelvből, amit tanulok vagy valaha tanultam, vagy amiből látok rá esélyt, hogy tanulni fogom), de pl. a gyógynövénes könyv és a szakácskönyv is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!