Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Hamvas Béla könyvei?

Hamvas Béla könyvei?

Figyelt kérdés

Milyen sorrendben olvassam el a könyveit? Amik könnyebben emészthetők.

(Ha ismertek olyan külföldi gondolkodókat, filozófusokat, szerzőket, akik hasonló dolgokkal foglalkoztak, mint Hamvas, akkor ne hallgassátok el).

2015. júl. 17. 18:45
 1/3 anonim válasza:

1. Szerintem kiadási sorrendben simán olvashatod. Csak így valószínű, hogy belefutsz néhány nehezen emészthetőbe is. Talán érdemes a Karnevállal kezdeni.

2. Nietzsche nagy hatással volt Hamvasra.

2015. júl. 17. 23:46
 2/3 A kérdező kommentje:
Igen, tőle olvastam már. Nem könnyű.
2015. júl. 18. 07:19
 3/3 anonim válasza:

Tudom régi kérdés, de hátha valakinek mond valamit a válaszom. Én amit olvastam tőle: A bor filozófiája, ez egész könnyed az ő szintjén. Az öt géniusz kicsit nehezebben emészthető, de szerintem nem vészes. A Karnevált most olvastam egészen kiemelkedő, de egyáltalán nem könnyű olvasmány. Másokról szólva pl René Guénon

[link]

2017. máj. 9. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!