Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Három napja indítottam egy...

Három napja indítottam egy blogot. Vélemények?

Figyelt kérdés

Feltett szándékom olvasótábort is gyűjteni, könyvekkel kapcsolatos ajánlásaimat terezem feltenni. A véleményeteket szeretném kérni, hogy milyen úton haladok!

[link]

2015. júl. 14. 18:33
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nem tetszik a fogalmazásmódod, túl körülményeskedő. De különösebb baj nincs vele, valószínűleg az a baj, hogy a könyv se érdekel, amiről írtál - kissé már amúgy is lerágott csont, ha olvasókat akarsz, valami olyanról kéne írni, ami aktuális, felkapott, de van újdonságértéke. Az jó, hogy írtál adatokat is a könyvről meg az akciós hír is praktikus.

Szerintem gondold át a g-portált is. Olyan 10 éve volt menő, mostani szemmel nézve elég igénytelen ilyen formában, olyan, mintha egy 13 éves kislány szerkesztette volna. Nekem az ilyen csiricsáré stílus se tetszik, valami letisztultabb jobb lenne talán, ez elvonja az ember figyelmét és kifejezetten zavaró, bár legalább a lényegi rész olvasható. Amúgy jól van megszerkesztve, bár az egyetlen ajánlónál olyan sok kreatív munkát nem végeztél. Az elejére kéne valami, amivel felkelted a figyelmet. A karakterek meg metadata mehet nyugodtan a végére, a hivatalos ismertetővel pedig felesleges vacakolni.

Meg "cső mindenkinek4" - ezt remélem te se gondoltad komolyan. :D

Rendes véleményt csak akkor lehetne alkotni, ha nem ennyi lenne az összes bejegyzés. Egy blog nyitása előtt célszerű, ha van néhány posztod talonban. Kapásból több tartalom kell, mert ennyi miatt a fene nem lesz hű olvasód. Aztán tartalékolni is kell, mert fontos, hogy rendszeresen legyen új bejegyzés, ne csak random alkalmanként - és ha úgy hozza az élet, hogy épp nem érsz rá, jól jöhet.

2015. júl. 14. 19:10
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

A design túl sok. Ne legyenek átlátszóak a boxok, lehetnének szélesebbek, hogy ne legyenek hatalmas üres terek oldalt. Egy a pálmafás háttér egyáltalán nem illik a (baromi giccses) fejléckez és a tipikusan Európai fantasy hangulatú képhez oldalt.

Maga az írás... egyáltalán nem vonzó. Jelentős része olyan dolgokból áll, ami egyrészt nem mond semmit (Hány oldalas? Mennyibe kerül?), másrészt egy kritika nem abból áll, hogy leírod azt, amit a Goodreadsen tíz másodperc alatt kiderítek. Ha a technikai oldal érdekelne, akkor nyilván ott nézném meg, ahol millió könyvet láthatok, nem egyenként keresném ki valami random blogocskán.Saját tartalom alig van, ráadásul az sem valami érdekes. Ha azt akarom tudni, hogy valaki másnak ki a kedvenc szereplője, akkor megérdezem az ismerőseimet. Nem azt mondom, hogy ezt "baj" beleírni, de gyakorlatilag semmi relevánsat nem tudtunk meg. Másrészt az elég gyengus, ha csak odaírod, hogy nem tudod megmagyrázni, de tetszett. Hallod, ezzel aztán nem segítettél ki senki olyat, aki még nem olvasta, de gondolkozik rajta. Annyit jelent, hogy "csak hallgass rám és olvasd el".

A másik az, hogy a Trónok harcáról millió kritikát lehet olvasni. Miért válasszuk a te oldaladat, mikor mások elemzik Martin prózáját, a történelmi inspirációit, a karakterei pszihológiai hátterét, a különböző helyszínek vallási és kulturális felépítését, stb.? Mi újat mondtál te itt?

2015. júl. 14. 19:22
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, figyelni fogok az itt leírtakra, és kiegészítem a bejegyzést!
2015. júl. 14. 20:16
 4/7 A kérdező kommentje:
Már cseréltem is a hátteret, kódot! :D És még egyszer nagyon hálás vagyok azért, hogy időt szántatok rám, és leírtátok a véleményeteket!
2015. júl. 14. 20:44
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem ez a kék háttér sokkal jobban tetszik, azokkal a fenyőkkel jobban illik a fantasy témához. Az írás is jobban olvasható.

Milyen könyveket akarsz véleményezni amúgy? Mert az sem mindegy. Milyen gyakran fejezel be könyveket? Szintén nem mindegy, hogy mondjuk egy évben 10-20, vagy 120 kritikát fogsz írni.

2015. júl. 14. 21:04
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

A leírások lehetnének sokkal személyesebbek. Milyen érzéseket ébresztett benned, mi ragadott meg benne, mit nem szerettél benne, valami személyes történek... vagyis az Első benyomás és Véleményem pontokat kellene sokkal részletesebben kifejteni, a többit akár törölni. Ismertetőket már többezren írtak.

A tartalmat nem lehet a képernyő felbontásához igazítani? Én 1920-as felbontásban nézem, és így túl nagy a háttér, túl keskeny a tartalom.

Sok sikert! :)

2015. júl. 15. 07:54
 7/7 A kérdező kommentje:
Rendben, ezekre is ügyelni fogok! Köszönöm. -most jut eszembe, hogy megy a zöld kéz!
2015. júl. 15. 13:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!