Nektek mi a véleményetek Pierce Brown Vörös Lázadás című könyvéről?
Nekem eléggé tetszett, és a folytatása, az Arany Háború még jobb lett szerintem.
Viszont a Vörös Lázadás eleje nagyon nehezen indult be.
Tisztán lehetett érezni, hogy az Éhezők Viadalából merített egy pár ötletet. Azonban én akkor éreztem először, hogy élvezetessé kerekedhet a könyv, amikor az Intézetben elkezdték a játékot. És itt tisztán látszott, hogy az egész Viadal ötlete Collins-tól van lenyúlva(vagy akár a Battle Royalból), de végül nem is zavart, mert Brown sokkal jobban vitelezte ki az egészet, jobbat tudott kihozni a témából, mint Collins szerintem. És számomra az még egy pozitív csalódás, hogy miközben olvastam, egyáltalán nem éreztem azt a tipikus Young Adult, disztópikus hangulatot, amit pl a Hunger Gamesnél, vagy az Útvesztőnél éreztem. Ez annyit jelent, hogy az író egy sokkal felnőttesebb gondolkodású főhőst formált meg, és sokkal mélyebb feladattal van megterhelve, mint az általában lenni szokott, és emiatt lesz felsőbbrendűbb ez a trilógia, mint a többi szokásos YA könyv.
A trilógia második része meg még jobban elnyerte a tetszésemet, azt a kevés hibát is elfelejtette velem, amit az első könyvben felfedezni véltem.
Nektek mi a véleményetek erről a két könyvről? Szerintetek sikeresen lehet majd filmmé adaptálni? (mivel a filmesítési jogot már meg is vette egy stúdió.)
Várjátok már a trilógia befejező könyvét?
Nekem nagyon tetszett a Vörös Lázadás, a második részét még nem olvastam, de már várom, hogy meglegyen a teljes trilógia.
A könyv erőssége szerintem az, hogy a fordulatok nagyon ütnek, és szerintem egyáltalán nem az a "trendi tinikönyv". Az alapötlet nagyon jó, és szerintem jól ki lett vitelezve az emberiség disztópiája.
Ami egyelőre kérdés számomra, hogy mi lesz az intézeti barátaival, hiszen ők is aranyak, és minden aranyat le kell igáznia, azonban a történet szerint erős érzelmi szálak fűzik Darrow-t néhány aranyhoz. Szóval ebből nem tudom, mi lesz.
A megfilmesítés kapcsán sajnos azt kell, mondjam, szerintem nem tudják jól filmrevinni ezt a történetet, pont emiatt a "ez is csak egy egyszerű YA" sztereotípia miatt. Félek, hogy esetleg a rendező csak ennyit lát bele, de nem tudhatom.
Mellesleg a színészekkel is lehet gond, hiszen itt viszonylag sok jó, fiatal színészt kell bevetni, és a szó szoros értelmében tökéletesen kell kinézniük.
De sok szereplő esetében (pl. Cassius) azért igen fontos a jellemfejlődés és a karakterdráma, úgyhogy lehet, hogy inkább erre kellene a hangsúlyt fektetni.
Én mindenesetre azért várom a filmet, mert ha mindent beleadnak, akkor egy baromi jó mű születhet belőle.
LOL ez már pentalógia (ha van ilyen)
De amúgy nekem is tetszik a könyv.
Amúgy vannak benne tök jó dolgok. Első olvasásra imádtam, sok dolgot más perspektívában mutat, érdekes morális kérdéseket feszeget, szórakoztat is, és sokáig úgy éreztem ez a kedvencem eddig, de annak ellenére, hogy jó, azért vannak hiányosságai.
Pl.: Lehet, hogy a megerőszakolás náluk "megszokozt dolog" de szerintem ahhoz képest is túl lett tolva, és baromi jó fordulatok vannak benne, de mindegyik könyvben van vagy 3-4 ilyen fordulat, és utána már kicsit megszokja az ember, és bár bravúrosak ezek a megoldások mindig számít rá az ember, hogy na most ezt a lehetetlen helyzetet meg fogják oldani.
De persze kikapcsolódásnak egy tök jó sci-fi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!