Valaki el tudná magyarázni, hogy az utóbbi néhány évben miért ezek a színvonaltalan könyvek a nyerők?
Életemben nem hallottam még a "Gyerünk cici dorombolj"-ról.
Sokat reklámozták, ezért sokan megvették. A Leiner Laura könyveknél szerintem az volt, hogy 1. volt, akinek megtetszett a borító, meg hogy egy teljesen átlagos csajról szól 2. szülők megvették, mert "gimi", a kislányomnak jó lesz majd, hogy megismerje a középiskolai életet 3. egy csomóan csak azért is elolvasták/belekezdtek, mert kíváncsiak voltak, hogy mit szeretnek benne mások.
A csillagainkban a hiba meg a film után lett híres. Mivel ez eyy elég depis társadalom, sokan megveszik, mert még egy ilyen depressziós könyv nincs a világon.
És is ezen gondolkodok hetek óta!
Olvastam Leiner Laurától, és a Csillagainkban a hibát is kiolvastam.
Hogy az milyen gyenge! Egy nagy összevisszaság...szerintem még a szerző sem tudta néha, hogy mit írt, vagy amit írt, azt sem józanul.
De, hogy válaszoljak: A mostani fiatalság 80%-ától az is csoda, ha a kezébe vesz egy könyvet.
Azt pedig végképp nem gondolhatja senki, hogy ez a könyv épp egy színvonalas regény/vers/novella lesz...
Leiner L. talán a stílusa miatt olyan kedvelt. Telerakja a könyveit hangulat jelekkel, rövidítésekkel, meg szlengekkel, meg pár nyávogó tizenéves tinivel...
Simon Márton: Polaroidok is hasonló hülyeség. A lényege, hogy a "szerző" kiragadott mindenféle mondatot MÁS művekből, majd ezeket megszámozta, hozzáteszem, nem sorrendben, mert az úgy menőbb.
A falra mászom ezektől a könyvektől!
De, ha egy "rajongót" kérdezel meg ezekről a könyvekről, aki szereti őket, ő sem fogja tudni elmondani, hogy mi tetszik neki benne...(már próbáltam) Egyszerűen csak szerencséje volt a szerzőknek; jókor voltak, jó helyen.
És valóban a mostani ifjabb generációnak rémesen szegényes a szókincse, így a régebbi - de remek - könyveket nem is értik, kínszenvedés nekik az olvasásuk.
De ettől még lehetne tartalmag színvonalasabb könyvet írni nekik, viszont az ilyen Laura-féle könyvek története, gondolatai is színvonalon aluliak.
Szerintem a felkapott mai "írók" (tisztelet a kivételnek) ráéreztek a tömeg igényeire és alaposan ki is használják minden lelkiismeretfurdalás nélkül. Lehet, hogy tudna jobbat, minőségibbet alkotni, de minek?
És hát van az a pénz, amiért ugyebár korpás az a haj!
A pénznek meg nincs szaga.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!