Tudtok javasolni jó sci-fi könyvet?
Eddig már olvastam:
- Alapítvány, Dűne, 2001 Űrodisszeia, Leviatán ébredése, A marsi, Hyperion
Sergei Snegov: Istenemberek
Aldous Huxley: Szép új világ
Egyébként szinte kötelező olvasmány Philip K. Dick és Stanislaw Lem is a témában.
Az orosz/volt komunista szerzők közt érdems körülnézni, mivelnáluk sokszor a fizikában jártas emberek, tudósok irtak sciket, egészen más világ mint a nyugati kicsit elvarázsolt sci-fik.
Ha urban fantasyban bejött az Őrség sorozat, akkor az Ugrás az űrbe is tetszeni fog.
Napok háza-ez kicsit könnyedebb
Ha a 2001 ment akkor jöhetnek Clarke más művei is: A gyermekkor vége és A város és a csillagok.
Military SF(anno társadalom kritika volt):Starship Troopers nemrég újra kiadták magyarul
Warhammer40k könyvek? Nem hasonlít egyik említett könyvre sem, és kicsit messzebb áll az SFtől.
Warhamer 40k , Starcraft játékokkal játszottam elég sokat, ismerem nagyjából az univerzumot.
Philip K. Dick könyveinek filmadaptációit és a Starship Trooperst is láttam már. Így ezeket nem nagyon szeretném olvasni, valami újat szeretnék.
Sergei Snegov: Istenemberek, ezt viszont megpróbálom, már régebben is hallottam róla és azt mondták mérföldkő a sci-fin belül. Köszi a segítséget.
Végjáték elég jó és a végén van csavar is bőven.
A folytatásai elég mások, lassabb, gondolkozósabb művek, de sci-fi kategóriában szerintem kötelező.
Meg ajánlanék egy klasszikust, Sztrugackij fivérektől a Piknik az árokparton. Nem könnyű, nem is fordulatos, különösebben nem is izgalmas, de számomra a 2001 után a legjobb sci-fi.
Folytatásba érdemes belekezdeni, hogy csak a filmet láttam? Megmarad a színvonal?
(ugye nagy meglepetések már nem érhetnek, nincs nagy kedvem ezért újraolvasni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!