Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Tudtok javasolni jó sci-fi...

Tudtok javasolni jó sci-fi könyvet?

Figyelt kérdés

Eddig már olvastam:

- Alapítvány, Dűne, 2001 Űrodisszeia, Leviatán ébredése, A marsi, Hyperion

2015. jún. 30. 21:45
1 2
 1/12 xinexol ***** válasza:

Sergei Snegov: Istenemberek

Aldous Huxley: Szép új világ

Egyébként szinte kötelező olvasmány Philip K. Dick és Stanislaw Lem is a témában.

Az orosz/volt komunista szerzők közt érdems körülnézni, mivelnáluk sokszor a fizikában jártas emberek, tudósok irtak sciket, egészen más világ mint a nyugati kicsit elvarázsolt sci-fik.

2015. jún. 30. 22:35
 2/12 anonim ***** válasza:

Ha urban fantasyban bejött az Őrség sorozat, akkor az Ugrás az űrbe is tetszeni fog.

Napok háza-ez kicsit könnyedebb

Ha a 2001 ment akkor jöhetnek Clarke más művei is: A gyermekkor vége és A város és a csillagok.

Military SF(anno társadalom kritika volt):Starship Troopers nemrég újra kiadták magyarul

Warhammer40k könyvek? Nem hasonlít egyik említett könyvre sem, és kicsit messzebb áll az SFtől.

2015. jún. 30. 22:43
 3/12 A kérdező kommentje:
Bevallom leginkább a Hyperion és az Alapítvány volt legkiemelkedőbb számomra. Tudnátok ehhez hasonló komplex világgal rendelkező könyvet? ( nyárra könnyed, történetben csavaros sci-fit keresek, persze ha van olyan zseniális alkotás, mint az Űrodüsszeia akkor jöhet)
2015. jún. 30. 23:13
 4/12 A kérdező kommentje:

Warhamer 40k , Starcraft játékokkal játszottam elég sokat, ismerem nagyjából az univerzumot.

Philip K. Dick könyveinek filmadaptációit és a Starship Trooperst is láttam már. Így ezeket nem nagyon szeretném olvasni, valami újat szeretnék.

Sergei Snegov: Istenemberek, ezt viszont megpróbálom, már régebben is hallottam róla és azt mondták mérföldkő a sci-fin belül. Köszi a segítséget.

2015. jún. 30. 23:35
 5/12 anonim ***** válasza:
Csak annyit mondanék, hogy a Starship troopers film finoman szólva külön történetnek mondható. Még az Arachnidok sem ugyanazok, valamint a könyv nagyrészt olyan dolgokkal foglalkozik, mint pl.:miért hatékonyabb a visszahozott nyilvános megkorbácsolás, mint a dekadens 20. században használt büntetési formák.
2015. jún. 30. 23:49
 6/12 A kérdező kommentje:
Meggyőztél, felírom a kívánságlistámra.
2015. júl. 1. 11:41
 7/12 anonim ***** válasza:

Végjáték elég jó és a végén van csavar is bőven.

A folytatásai elég mások, lassabb, gondolkozósabb művek, de sci-fi kategóriában szerintem kötelező.

Meg ajánlanék egy klasszikust, Sztrugackij fivérektől a Piknik az árokparton. Nem könnyű, nem is fordulatos, különösebben nem is izgalmas, de számomra a 2001 után a legjobb sci-fi.

2015. júl. 1. 14:21
 8/12 A kérdező kommentje:
És a Végjáték könyv nagyon eltér a filmtől?
2015. júl. 1. 19:37
 9/12 anonim ***** válasza:
A fő sztori ugyanaz, de természetesen sokkal részletesebb és élvezhetőbb, rengeteg plusz történetszál (pl. Ender testvéreinek összeesküvése a Földön) és jobban kidolgozott karakterek. A hangyokról is kicsit többet tudhatsz meg, a földi politikai helyzetről és ha esetleg rávetemednél a folytatásokra, akkor jobb kiindulópont. De ha láttad a filmet és kihagynád, akkor ott van az Ender Árnyéka, ami Bean szemszögéből meséli el a sztorit, az is érdekes.
2015. júl. 1. 20:22
 10/12 A kérdező kommentje:

Folytatásba érdemes belekezdeni, hogy csak a filmet láttam? Megmarad a színvonal?

(ugye nagy meglepetések már nem érhetnek, nincs nagy kedvem ezért újraolvasni)

2015. júl. 1. 21:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!