Dumbledore miért nem tett ez ellen?
Dumbledore sosem hitte azt hogy Voldemort nem él, épp ezért vitte a nagynénjééhez Harryt, mert tudta hogy ott védi az a bűbáj Voldemort ellen amit Lily ráhagyott.
Kikerestem pár részt a könyvekből:
– És mit akart tanítani Voldemort, uram? – kérdezte Harry, bár szinte biztos volt a
válaszban.
– Sötét varázslatok kivédését. Abban az időben a tárgyat egy Galatea Merrythought nevű
idős professzor oktatta, aki akkor már majdnem ötven éve dolgozott a Roxfortban.
*
– Most is arra vágyott, hogy SVK-t... sötét varázslatok kivédését taníthasson? Nem
mondta...
– Ó hogyne, nyilvánvalóan az SVK-posztra vágyott – felelte Dumbledore. – A kis
eszmecserénk után ez egyértelművé vált. Az a helyzet ugyanis, hogy mióta megtagadtam az
állást Voldemorttól, egyetlen sötét varázslatok kivédése tanáromat sem tudtam egy tanévnél
tovább megtartani.
Tényleg csinálhatott valamit Voldemort:
Mógus: Voldemort szolgája volt akaratlanul vagy akarva az mindegy
Lockhart: Saját magát intézte el Ron pálcájával, mert az elvolt törve tehát ez más milyen mint a többi eset
Lupin:Piton árulta el akinek szintén volt kötödése Voldemorthoz
Mordon: nem is tanított Voldemort embere Kupor volt ott helyette
Umbrige: itt nincs közvetlen összefüggés
Piton: ő is 1 évig tanított viszont maradhatott a Roxfortban mint igazgató
Az is eszembe jutott így jobban átgondolva, hogy ha tényleg lenne valamiféle átok akkor az megmagyarázna azt hogy Dumbledore mért nem engedte Pitont az SKV posztra, viszont ő is pórul járt 2 év után szintén Voldemort miatt.
elég érdekes az egész.
Értem.
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszát! Pláne a 2-es válaszolónak, aki szépen kifejtette. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!