Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Fantasy regényt írok, érdekesn...

Dandi98 kérdése:

Fantasy regényt írok, érdekesnek találjátok?

Figyelt kérdés

A történet több szálon fut, röviden ismertetem őket.

Gwen és Jack: egy fiú és egy lány, különleges származással és erővel rendelkeznek, de ezeket még nem képesek kihasználni, ezért mentorokra van szükségük.

Aaron: Jack bátyja, több ezer éves, aki amikor a halhatatlanságot kereste, elvesztette az erejét, és örökké egy elixírt kell innia, hogy életben tartsa magát. Ő alapította meg a Rendet, amely a világot felügyeli.

Qayan: A Siridan egyik alapítója, a Rend ellensége, aki meg akarja változtatni a világot, és kiűzni belőle minden gonoszt, uralni az embereket.

Aaron alkimista, Jake barátja, szintén halhatatlan, laza fickó, akinek rejtélyes a múltja. Találmányait csak a Rend tagjai használhatják.

Kozan: mágus, Gwen és Jack mentora lesz később, a Rend egyik tanácsadója.

Roderick: Tyanor királya, az inkvizítorok bábja

Kendrick: Jack rokona, a Rend vezetője

Inkvizítorok: mágia ellenes csoport, papjaik mindenkit elpusztítanak, aki természetfeletti dolgokat művel. Céljuk az uralom, és a hit terjesztése.

Damian: volt inkvizítor, aki megment egy megkínzott tündét, és megismeri a világokat.

A történet lényege: A Rend a világokat védelmezi, a Siridan feldúlná a világot, hogy újat teremtsen, az Inkvizítorok a háttérben ármánykodnak, végcéljuk még nem ismert. Háború tör ki a lények között, Gwen és Jack célja, hogy ezt megakadályozzák, és visszaszorítsák a Siridant. A Rend tagjai között azonban áruló van, aki segíti az ellenségeket,de nem tudni, ki is az valójában. Végül pedig egy mindenek felett álló személy is rejtőzik a háttérben, hogy a kellő pillanatban megjelenjen, és kihasználva a világháborút, mindenkit pusztulásba taszítson.

2015. jún. 17. 22:50
 1/9 anonim ***** válasza:
22%
Tehát lemásoltad a Végzet Ereklyéi könyveket. Értem.
2015. jún. 17. 22:54
 2/9 anonim ***** válasza:
29%

Ennyi alapján nekem eléggé össze-vissza, ráadásul nekem is az az érzésem, hogy nem túl eredeti. Pl. Brandon Sanderson Ködszerzet könyveiben vannak az Acél Inkvizítorok, és bár nem biztos, hogy ugyan az, mint a tiéd, de... kicsit olyan copy-szagú.

Túl sok dolgot akarsz mondani, így nem igazán értettem belőle semmit, pl. emplíted, hogy valaki a "Siridan" alapítója, de azt nem magyarázod meg, hogy az mégis mi. Egyszerűen túl sokat akarsz mondani és zagyvaság a vége. Ilyen szervezet, olyan szervezet, meg a Siridan, meg még egy "mindenek felett álló személy", meg tündék, meg alkimista, meg különleges képességek... Nem lehet, hogy kicsit sokat akarsz megvalósítani? Persze nyilván egy epic fantasy rengeteg elemet tartalmaz, de ahhoz azért kellenek bizonyos írói képességek.

2015. jún. 18. 05:35
 3/9 A kérdező kommentje:
A végzet ereklyéi ilyen démonvadászos történet. Ebben semmi ilyesmi nincs, arról nem is szólva, hogy ezt nem olvastam, sem pedig az acél inkvizítorosat.
2015. jún. 18. 09:38
 4/9 anonim ***** válasza:
Hát pedig ez teljesen annak a másolata :D
2015. jún. 18. 09:43
 5/9 A kérdező kommentje:
Hát pedig már több száz oldalnál tartok, és még 2006-ban kezdtem, el, azóta meg rengetegszer átdolgoztam. Egyáltalán nem másoltam semmiről sem.
2015. jún. 18. 09:53
 6/9 anonim válasza:
Jó bár számomra érthetetlen és kicsit sablonos is de ha elkészül szívesen elolvasnám az egész kéziratot.
2015. jún. 18. 11:07
 7/9 anonim ***** válasza:

A leírás alapján nem egyértelmű, hogy sikerül-e elkerülnöd a sablonokat, de ha igen, akkor akár lehet belőle egy érdekes történet. Én sem értettem mindent az információk közül, pl.:

1. Ha Aaron több ezer éves, és ő Jack bátyja, akkor Jack is több ezer éves? Vagy a szüleik halhatatlanok, és több ezer év korkülönbséggel is lehet gyerekük?

2. Az "inkvizítor" elnevezés azt sugallja, hogy olyan személyről van szó, aki a fennálló világrend nevében jár el, és (akár kegyetlen módon) bünteti azokat, akik ezt a rendet megbontanák. Itt viszont adott egy (a leírás alapján általánosan elfogadott) szervezet, a Rend, aminek mágikus képességű tagjai vannak, meg vannak az Inkvizítorok, akik a háttérben működve, titokban öldösik a mágiahasználókat. Ez valahogy nem igazán passzol azzal a képzettel, amit az ember az inkvizítorokhoz társít.

Nem mondom, hogy ezek feltétlenül hibák, mert ennyi alapján nem látok bele a történetbe; ha jó a stílusod és vannak eredeti ötleteid, akkor lehet, hogy olyan sztori lesz belőle, amit én is szívesen elolvasnék.

2015. jún. 18. 11:10
 8/9 anonim ***** válasza:
Pedig ez másolat.
2015. jún. 18. 11:19
 9/9 A kérdező kommentje:
Jacket sztázisban tartották, amikor az apja megölte a Siridan vezérét, a legtöbb emberüket megsemmisítette. Jack nem öregedett, de több ezer éves. Az inkvizítorok pedig nem azok, akiknek mondják magukat.
2015. jún. 18. 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!