Hogyan kell kiadni egy könyvet? Befolyásolja a dolgot, hogy kiskorú vagyok?
Írtam egy könyvet. Jó pár ismerős szerint ki lehetne adni. Mi ennek a menete?
Gondolom beszélni kell a kiadóval, de mire kell számítani?
Két módja van:
1. kijavítgatod, ideális esetben átolvastatod 1-2 kívülállóval (nem ismerős), aki véleményezi, hogy tényleg olyan jó-e (mivel első könyv, valószínűleg lesz benne javítanivaló), aztán keresel a neten kiadókat, akik hasonlót adnak ki, és elküldöd nekik (általában szinopszissal együtt). Ezek után vársz, hogy válaszolnak-e (a legtöbben nem teszik).
2. Ha van sok pénzed, akkor magánkiadással megjelenteted. Van olyan opció, hogy csak a kezedbe adnak x darab könyvet, és azt csinálsz vele, amit akarsz (odaajándékozod vagy rásózod az ismerőseidre), vagy ez a kiadó megpróbálja el is adni a könyvet, de akkor 600-800ezres költségre számíts, plusz a bevételből is leveszik a részüket.
Az, hogy kiskorú vagy, annyit befolyásol, hogy a szüleidnek kell helyetted bármiféle szerződést aláírni.
Számítani nem szabad sokra. Rengetegen írnak, nagyon kiemelkedőnek kell lenni ahhoz, hogy egy kiadó elvállaljon. Sokan írnak könyvet, kevés jóval találkoztam eddig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!