Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Hogyan kell kiadni egy könyvet...

Mesypocok kérdése:

Hogyan kell kiadni egy könyvet? Befolyásolja a dolgot, hogy kiskorú vagyok?

Figyelt kérdés

Írtam egy könyvet. Jó pár ismerős szerint ki lehetne adni. Mi ennek a menete?

Gondolom beszélni kell a kiadóval, de mire kell számítani?

#kiadó #könyvkiadás #gyakorlatlan írók
2015. jún. 16. 13:24
 1/3 anonim ***** válasza:

Két módja van:

1. kijavítgatod, ideális esetben átolvastatod 1-2 kívülállóval (nem ismerős), aki véleményezi, hogy tényleg olyan jó-e (mivel első könyv, valószínűleg lesz benne javítanivaló), aztán keresel a neten kiadókat, akik hasonlót adnak ki, és elküldöd nekik (általában szinopszissal együtt). Ezek után vársz, hogy válaszolnak-e (a legtöbben nem teszik).

2. Ha van sok pénzed, akkor magánkiadással megjelenteted. Van olyan opció, hogy csak a kezedbe adnak x darab könyvet, és azt csinálsz vele, amit akarsz (odaajándékozod vagy rásózod az ismerőseidre), vagy ez a kiadó megpróbálja el is adni a könyvet, de akkor 600-800ezres költségre számíts, plusz a bevételből is leveszik a részüket.

Az, hogy kiskorú vagy, annyit befolyásol, hogy a szüleidnek kell helyetted bármiféle szerződést aláírni.

Számítani nem szabad sokra. Rengetegen írnak, nagyon kiemelkedőnek kell lenni ahhoz, hogy egy kiadó elvállaljon. Sokan írnak könyvet, kevés jóval találkoztam eddig.

2015. jún. 16. 13:52
 2/3 anonim ***** válasza:
Ez mind igaz sajnos.. Annyit tennék még hozzá, hogy figyeld az aktuális irodalmi pályázatokat!! Sokat segíthet, bár itt általában a téma adott, persze van kivétel. Megkérdeztem, nagy vonalakban , miről szól ?
2015. jún. 17. 08:10
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2015. jún. 17. 08:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!