Tudnátok nekem könyveket ajánlani? 17/L Már vagy 500 könyvet elolvastam de ezeknek csak kevés része volt az amire azt mondtam, hogy hú, na ez tényleg ott volt!
Olyanra gondoltam, hogy amit a kezedbe veszel és kényszeríteni kell magad, hogy letedd. Jöhet bármilyen horror, misztikus esetleg romantikus bármi.
Köszönöm.:)
Alfred Bester: Tigris! Tigris!
Frederik Pohl: Átjáró
Roger Zelazny: A fény ura
Stanislaw Lem: Solaris
Zsoldos Péter: A feladat
Alfred Bester: Az arcnélküli ember
Brian W. Aldiss: Amíg világ a világ; Földburok
Robert Holdstock: Mitágó–erdő
Donna Tartt: A titkos történet
Én is hasonló cipőben járok,így hirtelen csak ennyi jut eszembe:
Rácz Zsuzsa-Állítsátok meg Terézanyut!
Kazuo Ishiguro- Ne engedj el
Elizabeth Gilbert- Ízek, imák,szerelmek
Kb 500 könyvet? És nem tudod mit olvassál? Ha heti egy könyvet olvasol el - ami nagyon jó arány, ehhez már szeretni kell olvasni - akkor már 10 éve olvasol rendszeresen! Nem csúszott el a tizedesvessző?
Nem áll össze a kép bennem.
Olyan könyv, amit alig lehet letenni, ritka, mint a fehér holló - nekem. Pedig már több, mint ötven éve olvasok.
Igazad lehet, nem definiáltuk, mit tekintünk könyvnek. :-)
Talán segít, ha egy írót,ha egy könyvét jónak találtad, olvasd tovább. Ha a téma volt jó, akkor a tárgykörben írt könyeket keresd. Ha ismered magad, akkor azokat keresd, amelyek romantikusak, ismeretterjesztók, társadalmiak, történelmiek, vidámak. De jól tájékoztathat a kiadó neve is.
Én például puhafedelű (paperback) könyvet ritkán veszek a kezembe. (Kivétel pl. Wodehouse, vagy pl. a Szépirodalmi Zsebkönyvtár és a volt Modern könyvtár-sorozatok. Stb. És a Magvető szerzői.)
Amúgy majdnem mindegy. Ha rákaptál az olvasásra, előbb-utóbb magától kialakul. Túlzottan is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!