Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » A papír- vagy a keménykötésű...

A papír- vagy a keménykötésű könyveket szereted jobban? Miért?

Figyelt kérdés

Én már hozzászoktam a papírkötésű könyvekhez, mert ezeket veszem meg általában (ezek olcsóbbak), úgyhogy már furcsa, ha keménykötésűt veszek a kezembe, de ha több pénzem lenne, akkor biztos, hogy keménykötésűeket vennék, mert azok strapabíróbbak.

Te melyiket szereted jobban és melyik fajtát veszed meg gyakrabban?

2015. jún. 15. 18:07
 1/6 anonim ***** válasza:
Én a papírt szeretem, mert úgy szeretek olvasni, hogy aláhajtom az oldalt, amit épp nem olvasok. Tudom, hogy nem tesz jót neki, de akkor is így szeretem.
2015. jún. 15. 19:32
 2/6 anonim ***** válasza:
Általában papírkötésűt veszek, mert az olcsóbb. De a keménykötésűt jobban szeretem, mert nem törik meg a gerince és ezért szépen mutat a polcon. A puhakötésűek csak addig szépek, amíg nem olvastad őket, utána (főleg, ha sokszor olvastad és nagyon töredezett a gerince), irtó rondán néz ki a könyvespolcon sajnos.
2015. jún. 15. 19:55
 3/6 anonim ***** válasza:
Az, hogy melyiket szeretem, és melyiket veszem meg (melyikhez jutok hozzá), az két különböző dolog. A kemény borítós könyveket szeretem, mert azok időtállók, nem gyűrődik meg a borítójuk. De a kemény borítósokból is csak a cérnafűzötteket szeretem igazán, mert azok - általában - nyitva maradnak az asztalon/ágyon stb. akkor is, ha nem tartja kézben az ember. Sajnos nagyon sok a kemény borítós, de ragasztókötéses könyv, nyilván mert olcsóbb az előállításuk, de persze még mindig jobbak, mint a puha borítósak, amik az első olvasáskor rendszerint meggyűrődnek és elég "viseltesek" lesznek...
2015. jún. 16. 10:11
 4/6 Nyeste Anna válasza:

Szia!

Nekem igazából jobban tetszenek a papírkötésűek, és nem az ár miatt (amúgy szerintem nem is drágább a keménykötésű), hanem már hozzászoktam azokhoz, persze keménykötésűekből is vannak jók, de nem tudom, jobban szeretem a papírkötésűeket.

2015. jún. 16. 11:00
 5/6 A kérdező kommentje:

Utolsó: a keménykötésű általában egy ezressel drágább, ha ugyanarról a könyvről van szó. (Legalábbis amit eddig én láttam, az ilyen.)

Nagyon nehéz rá vigyázni, de nekem nem szokott megtörni a gerince, az összes szépen áll a polcon. Régen kölcsönadtam az egyik barátnőmnek egy könyvet (mindenki más vigyázott a könyveimre), és törött gerinccel adta vissza, azóta nem is adok kölcsön könyvet senkinek.

2015. jún. 16. 12:34
 6/6 anonim ***** válasza:
Kemény gerinc becsületes ragasztással jó lenne, de olyan nem lesz.
2015. jún. 20. 20:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!