Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Elnézést a tökrandom kérdésért...

Elnézést a tökrandom kérdésért, de ha írok egy könyvet, abba lehet élő emberek nevét beleírni, vagy engedély kell hozzá?

Figyelt kérdés
2015. jún. 10. 14:16
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem kell engedely, de ha nemkivanatos dolgokat, ragalmat irsz roluk, akkor beperelhetnek.
2015. jún. 10. 14:27
 2/5 anonim ***** válasza:
57%
Magánszemélyéhez kell, bármit is akarsz róluk írni. Közszereplőnél attól függ, milyen szerepben jelenik meg.
2015. jún. 10. 14:49
 3/5 anonim ***** válasza:

Szerintem nem mindig kell.

Pl. Leiner Laura (az egyetlen magyar író, akitől olvastam, azért hoztam fel ezt példának), nem biztos, hogy megkérdezett minden Nagy Márkot, hogy használhatja-e a nevét, mert ez elég gyakori név.

De ha valakit Puzsér Róbert, Zimány Linda, Bereczki Zoli és hasonlók, akkor az már nem biztos, hogy véletlen egyezés. Ekkor szerintem kell engedélyt kérni.

2015. jún. 10. 16:47
 4/5 anonim ***** válasza:
Utolsó, amiről te írsz, az teljesen más tészta! Itt valódi emberek megjelenítéséről van szó, amihez kell az engedélyük, ha magánszemélyek.
2015. jún. 11. 15:09
 5/5 A kérdező kommentje:
Szóval pl.: ha Orbánról írnék, vagy egy riporterről név szerint, vagy egy hajléktalanról az utcán mindenféleképpen kell az engedély?
2015. jún. 11. 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!