Ajánlatok olyan könyveket amik "beszippantják" az embert?
Nalini Singh - Egy világ - két faj - állandó küzdelem
1 kötet: Vonzódás:
Sascha Duncan mentál. Mint fajának minden képviselője, ő is különleges mentális képességekkel rendelkezik és minden érzelmet, érzést száműzött az életéből. Sascha azonban más, mint népe többi tagja, és ezt a hibáját rejtegetnie kell. Lucas Hunter alakváltó. Egyszerre ember és leopárd; az ösztönei, érzelmei és a falkája iránti szeretet vezérli. A két faj eddig békében élt egymás mellett, most azonban háború fenyeget: egy mentál sorozatgyilkos szedi áldozatait az alakváltó nők közül. Lucas meg akarja találni a tettest, és ehhez Saschán keresztül szeretné megismerni az ellenség féltve őrzött titkait. Van azonban valami ebben a látszólag jéghideg lányban, ami lenyűgözi a férfiban lakó vadállatot. Csakhogy ez a vonzódás mindkettőjük vesztét jelentheti.
Szia!
Annyira egyénfüggő - meg hangulaté -, hogy kit mi szippant be... Írok párat azok közül, amik nálam ilyenek voltak, hátha te is találsz köztük neked valót - bár nem tudom, mennyi idős vagy, lehet, hogy más korosztály, de próba szerencse:
Umberto Eco: A rózsa neve
/Semmi fél lény. Egy középkori krimi rengeteg vallástörténeti, kultúrtörténeti ismerettel fűszerezve, közben a körmöm rágtam izgalmamban. Imádtam./
Stephen King: A Talizmán /Nos, vannak lények az igaz, de nem a mai divat szerinti, így szerintem megkóstolhatod. Nem a klasszikus horroros King, hanaem egy varázslatos történet./
Neil Gaiman: Amerikai istenek /Vannak "lények", és mégsincsenek. Nem a tucatdivat könyve, minőség már az író neve is. Szerintem legalábbis. Aztán más meg mást gondol./
John Steinbeck: Kék öböl /Szerelem csütörtök
/A második a Kék öböl folytatása. Semmi lény, de rengeteg jóindulat. Kicsit elvarázsolt történet, de nem mesei értelemben, hanem a szereplők személyiségét tekintve. Derűs, tényleg nagyon-nagyon jóindulatú, és szeretnivaló történetek. :)/
Sofi Oksanen: Tisztogatás
/Nagyon nyomasztó, de nem tudtam letenni. Tömény valóság./
Alexandre Dumas: Monte Cristo grófja
/Igen, nagyon más, mint az eddigiek, de annak idején nagyon magával ragadott, néhány újraolvasást is megért./
Mark Helprin: Téli mese
/Semmi köze az azonos című filmhez. A könyv egyszerűen világít ha ránézek. Fura. És sűrű esszencia./
Hirtelen ezek jutottak eszembe.
Igen, normál jöhet.:) Kategóriát nem írtam,mert minden műfajból szemezgetek, Kingtől kezdve Orwellig.
Köszönöm az ötleteket, a Alexandre Dumas: Monte Cristo grófját és a Mark Helprin: Téli mesét olvastam, a többinek utána is nézek.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!