Szerintetek egy kviddics edzés miből áll? (Harry Potter sorozat)
Bemennek a pályára, karikára dobnak, gurgók elől menekülnek, cikeszt üldöznek...
Ez azért nem túl sok értelemmel rendelkező edzésforma...
Láttál már foci edzést? Ott is csak bemelegítenek, futkároznak, tornáznak, passzolgatnak, kapura rúgnak...
Az edzésen minden olyan dolgot gyakorolhatnak, amire éles meccshelyzetben szükség lehet. Passzolás, újfajta technikák, cselezés, ha kviddics, akkor együtt repülés, helyezkedés, karikára dobás, és így tovább. Meg persze a bemelegítő körök, és a kötelező levezetés.
Olvastam a könyvet, 3 x is!!!
(5. rész, passzolgatják egymásnak a kvaffot, de ez sajnos meghaladja egyesek képességét(...), végül úgy gondolják keményen edzettek, (,,kifáradtak") és úgy érzik: legközelebb folytatják!!)
Nem vagyok Harry Potter gyűlölő, csak vannak részletek amiket nem értek és ezért megkérdezem másoktól, abban reménykedve, hogy: látszik, hogy nem olvastam a könyvet!!
De akkor sem értem, hogy miért fejlődnének azzal, hogy röpködnek és dobálóznak?
A fogó egész edzésen keresi a cikeszt és azon gondolkodik, hogy vajh milyen vagányan tudná markába zárni a kicsi aranylabdát?!
Ami meg a foci edzést illeti:
A focit (tudtommal) 11-en játszák! Abból 10-nek az a célja, hogy a kapuba juttassa a labdát. A 11. pedig védi a saját kapujukat.
A Kviddicsben 7-en vannak, hárman szórják a gólokat, 1 védekezik, 2 akadályoz, 1 pedig a cikeszt kutatja. Hogyan lehet összehangolni csapatjátékot?
*Abban reménykedve, hogy nem vágják a fejemhez: látszik, hogy nem olvastad a könyvet...
(Bocs, ezt kihagytam)
Bocsánat, hogy leszóltalak.
Remélem még kerülnek majd kiadásra könyvek, sok mindenre lennék kíváncsi én is.
Nekem pl több kastélyban koszállás hiányzik, a hugrabug klubhelyisége, több Weasley ikrek sorolhatnám még :)
Nyugtass meg, hogy fiatal lány vagy, és sosem érdekelt a sport, a jövőben sem fog. Kérlek!
Ha olvastad a könyveket, emlékszel, hogy egyszer elmennek egy kviddics VB-re. (Vagy mire... Világkupa döntőjére?) Ott Harry vesz valami távcsövet, ami azonnali kommentárt fűz mindenféle manőverhez, alakzathoz, ha úgy állítja be. Na, pl. ezeket simán lehet gyakorolni, és mivel sokféle szerepkör van egy csapatban, az ilyenek nem is annyira egyszerűek. A fogó nem ütközhet bele a hajtókba, vigyáznia kell, nehogy eltalálják, és hiába van ott a cikesz, ha ezzel zavarná a meccset, nem kaphatja el olyan egyszerűen. Plusz valamelyik részben Harry keményen matekozik, mert olyan lemaradásban voltak, hogy a cikeszért járó pont sem lett volna elég a győzelemhez, és közben zavarnia kellett az ellenfél fogóját is. De ez a meccs, edzésen gyakorolja a manővereket, tanul a többiekkel együtt, és ugyanúgy végigcsinál mindent, mint bárki. Passzokat, formációkat, karikára dobást, bemelegítést stb.
Egyszer, ha ennyire érdekel a téma, nézz egy egy edzést valamilyen csapatsportnál. Nincs túl sok értelme, kissé monoton, és nem sok köze van a valódi mecsshez (kivétel, ha a végén játszanak egy játékot).
(A foci: ha ilyen egyszerű lenne a dolog, nem lenne 11 ember. Gondolkodtál valaha azon, miért hívnak egyes mezőnyjátékosokat "védőnek"?)
Sok sportot űzök!
Focit azt pont nem, de annyit én is tudok amit az imént leírtál! Bár ezzel csak alátámasztottad az én állításomat, miszerint összekombinálják a játékot: védő játékosok, támadó játékosok...
Amikor eme sportot kitalálták (feltételezem) mindenki ment a feje után. Aztán elkezdtek taktikázni: ,,ha csak x,y,z és xy támadna a többi meg védekezne akkor ..."
A kviddicsben kevésbé lehet összejátszani, mert mindenki mást csinál... Igen, olvastam azokat a trükköket amiket a fogó alkalmaz, tettem is rá egy utalást az előző kommentemben.
Bocsánat, lehet, hogy akkor egy kicsit durván fogalmaztam!
(Amúgy fiú vagyok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!