Mi a véleményetek egy ilyen könyvről?
Van pár könyv elképzelésem, jelenleg a vázlatukat írkálom, aztán ha felkészültnek érzem magam hozzá megírom.
Kezdő vagyok, még sok mindent kell finomítanom.
Tehát a történet a következő volna:
Olaszországban vagyunk Nápolyban(Mindenképpen Olaszországot szeretném helyszínnek, félig olasz vagyok, szóval közel áll hozzám.)
A városban van egy család akik gengszterek, nem áll messze tőlük a gyilkolás,csalás,lopás, tele vannak fegyverrel és pénzzel, mindenki fél tőlük a városban, de senki nem mer lépni, a rendőrség semmit nem csinál velük. De nem ők az egyetlen ilyen család, vannak kisebbek is akik nem ilyen híresek mint ők.
Ez a család 4 tagú. Van a családfeje Luigi a felesége Abra. Luigi testvére Corradeo és Abra nagybátyja Davide.
Ennek a családnak a neve Costa, ez a vezetéknevük.
Nekik vannak még ilyen "csicskásaik" akiket felbéreltek, vagy pénzzel fizették le őket vagy megfenyegették.
Van Nápolyban egy ügyész aki a munkája előtt gengszterkedett, drogot árult, fegyverrel kereskedett, rabolt, de amikor megunta abbahagyta és tisztára mosta a nevét azzal, hogy elrendezte a Rendőrfőkapitánnyal az eseteit így elfelejthette azt az életét.
Amikor a Costa család tudomást szerez arról, hogy ennek az ügyésznek milyen élete volt a munkája előtt, azonnal felkerestetik őt. Küldenek érte két fiatal srácot akik bemennek az irodájába leütik és kihurcolják az épületből. Mikor felébred egy átalakított földalatti raktárban van ami át van alakítva egy bárrá. A bár közepén van két hatalmas piros fotel egymással szemben és a fotelok között egy kerek faasztal. Az egyik fotelban ül egy nagy darab, elhízott, nagy tokájú öltönyös 45 év körüli úriember. Körülötte a családtagjai. Az ügyészúr azonnal megijed és azt kérdezi hol van, Luigi oda hívja magához és elkezd vele beszélni. A következő beszélgetés játszódik le:
-Alberto Greco, ugye?
-Igen, honnan tudja a nevemet?
-Én mindent tudok.
Eközben egy félmosolyt ejt.
-Mégis honnan?
-Azt hallottam, hogy az ügyészi munkád betöltése előtt nagy gengszter voltál. Én is az vagyok.
-Az voltam, de minden ügy ellet simítva!
-Az nem érdekes. Azt akarom, hogy a családomba csatlakozz! Nem kérem, akarom! Állj a mi oldalunkra, és átvesszük Nápoly felett az irányítást!
-Mégis miért tenném ezt?
Ekkor Luigi int Davide-nek. Davide hátramegy és vonszol magával egy bekötözött szájú, megkötözött fiatalembert.
Ez Alberto ügyész öccse. Luigi megfenyegeti Albertot, hogy ha nem teljesíti azt amit ő mond kivégzi az öccsét. Ő képtelen nemet mondani. Mindennap munka után azonnal Luigi családjához megy és hol egy kis csete-patéban kell benne lenni, hol egy rablásban.
Egy nap már azt is megtiltja neki Luigi, hogy hazamenjen meg, hogy a munkájára bemenjen. Arra kényszeríti őt a Costa család, hogy építsen egy bombát és a családok közötti bandaháborút rendezze el azzal, hogy robbantsa fel az ellenséget. Alberto képtelen rá, eközben beleszeret Luigi feleségébe Abrába, Abrát nem érdekli a férje, sem a család ő Alberto-val akarja leélni az életét. Elhatározzák, hogy nem várnak tovább, ő és Abra elmenekülnek Olaszországból, ám előtte elválik Luigitól. Mivel Alberto képtelen megsemmisíteni a Costa család ellenségét ezért őket robbantja be egy éjszaka mielőtt elutaznak Nápolyból, kiszabadítja az öccsét és lelépnek.
Mit gondoltok egy ilyen könyvről? Nagyon béna? Előre leszögezném, hogy ócsároló trágár, ocsmány kommenteket nem kérek! Köszönöm!
Engem nem mozgat meg az alvilági genkszter téma, de ha fordulatos, izgalmas történetet tudsz írni, biztosan lesz rá érdeklõdõ.
Így én magáról a történetrõl nem is akarok vélemény alkotni, mert egyértelmūen nem én vagyok a célközönség, de egy dolog eszembe jutott, miközben a leírást olvastam.
Figyelj oda nagyon arra írás közben, hogy mindent indokolj meg! Kell egy kis háttérsztori, ttõl hitelesebb lesz az egész. Példa: ha valaki genkszterkedik, nem fogja csak úgy megunni és beállni rendõrnek. Miért hagyott fel vele, mi történt, ami miatt jó útra tért?
Másik, a feleség. Oké, nem érdekli a család, de miért? Miért él velük, miért van a férjével, ha nem érdekli?
Remélem ez hasznos lesz számodra. Én írás közben mindig végiggondolok minden lehetséges kérdést, ami az olvasóban felmerükhet, majd leírom ezeket a kérdéseket egybe. Miközben írok, a megfelelõ helyen megválaszolom a kérdéseket, ezzel bõvítve a történetet. : )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!