Miért kell, hogy minden történet Happy Enddel végződjön?
Van egy történetem, aminek az alaptörténete van még csak meg, de úgy tervezem, hogy meg fogom írni.
Szóval, elmondtam egy ismerősömnek a történetet, ugye a végét is. Persze teljesen kiakadt. A vége igazából nem egy teljesen sötét, hanem egy realisztikus, kicsit nyomasztó, KOMPROMISSZUMOS vég. A történetbe tökéletesen beleillik. Akkor mi a baj? Miért kell egy történetnek boldog befejezés?
Nem mindegyik happy end.
Még nem olvastam,de állítolag nem olyan nagyon happy end a vége.Egy barátnőm mondta.(ő 16/L)
-13 okom volt
Az emberek sokszor azért olvasnak történeteket, hogy elfelejtsék a gondjaikat, szóval mekkora szívás már, ha az a világ is kiábrándító, amibe próbálnak elmenekülni a valóság elől.. ^^
Meg hát egész kicsi korunktól fogva nyomatják belénk ezeket a hálivúdi cukormázas befejezéseket, szóval ki tudja, lehet annak is köze van hozzá :D
Bennem mondjuk nagyobb nyomot hagynak azok a könyvek, amiknek kicsit elgondolkodtatóbb befejezése van, szóval egyénfüggő, hogy kinek mi tetszik.
Oh, és sok sikert a történetedhez :D
Köszönöm a válaszokat!:)
Igen, ez is egy véresebb, háborús történet lesz, amit nem bírnék úgy befejezni, hogy "Boldogan éltek, amíg meg nem haltak"...
Nem kell.
Még a Harry Potter, ami alapjaiban egy ifjúsági regény sem végződik teljesen boldog véggel annak ellenére, hogy a jó győzedelmeskedik a rossz fölött.
Szerintem sem kell feltétlenül happy end. Mikor elolvasol egy könyvet, megnyugtató ha jól végződik, mert úgy hagyod el a könyv világát, hogy az az érzésed, hogy most már rendben lesznek a dolgok. De nem kell mindig happy end. Példának ott van Colleen Hoover Hopeless (Reménytelen) című könyve, ami úgy végződik, hogy a fő probléma egy része talán megoldódik, de a szereplők tudják, hogy nagyon sok megpróbáltatás és talán szenvedés vár rájuk. Szóval nem olyan tipikus happy end van a végén, tudják, hogy sok rossz következik még az életükben.
Szerintem nincs baj a a kompromisszumos véggel amit terveztél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!