Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Miért kell, hogy minden...

Miért kell, hogy minden történet Happy Enddel végződjön?

Figyelt kérdés

Van egy történetem, aminek az alaptörténete van még csak meg, de úgy tervezem, hogy meg fogom írni.

Szóval, elmondtam egy ismerősömnek a történetet, ugye a végét is. Persze teljesen kiakadt. A vége igazából nem egy teljesen sötét, hanem egy realisztikus, kicsit nyomasztó, KOMPROMISSZUMOS vég. A történetbe tökéletesen beleillik. Akkor mi a baj? Miért kell egy történetnek boldog befejezés?

2015. máj. 23. 19:21
 1/10 anonim ***** válasza:

Nem mindegyik happy end.

Még nem olvastam,de állítolag nem olyan nagyon happy end a vége.Egy barátnőm mondta.(ő 16/L)

-13 okom volt

2015. máj. 23. 20:26
 2/10 anonim ***** válasza:
Nem kell feltétlenül happy end legyen a vége, de az emberek manapság happy end-re vágynak. Ha pászol a könyvvel, akkor nyugodtan lehet nem happy end a vége.
2015. máj. 23. 20:37
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Az emberek sokszor azért olvasnak történeteket, hogy elfelejtsék a gondjaikat, szóval mekkora szívás már, ha az a világ is kiábrándító, amibe próbálnak elmenekülni a valóság elől.. ^^

Meg hát egész kicsi korunktól fogva nyomatják belénk ezeket a hálivúdi cukormázas befejezéseket, szóval ki tudja, lehet annak is köze van hozzá :D

Bennem mondjuk nagyobb nyomot hagynak azok a könyvek, amiknek kicsit elgondolkodtatóbb befejezése van, szóval egyénfüggő, hogy kinek mi tetszik.

Oh, és sok sikert a történetedhez :D

2015. máj. 23. 20:42
 4/10 anonim ***** válasza:
Kedvenc könyvem a galaxis útikalauz stopposoknak, na annak a végén gyakorlatilag minden főszereplő meghal... egyáltalán nem happy end...
2015. máj. 23. 23:15
 5/10 anonim válasza:
Mindenkinek más tetszik, például én jobban szeretem azokat a könyveket, amik happy enddel végződnek, de ha szomorú véggel akarod írni, akkor írd azzal. :)
2015. máj. 24. 07:55
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Engem nem zavar a happy end, csak akkor, ha valószínűtlenül happy. Érted, ha a karakterek megvívtak egy véres háborút, másnap meg mindenki felhőtlenül boldog és szerelmes - na, ez gáz. Nemrég fejeztem be a kedvenc könyvsorozatomat, és pont így végződött. Hát azt hittem, felrobbanok mérgemben. :D Persze, nagyon örültem, hogy a kedvenceim túlélték, jól vannak, de azért mégis. Olyan üresség maradt bennem... A kompromisszumos megoldás (nagyon jól fogalmaztál) a legjobb. Valami, amit megnyertek, és valami, amit közben elveszítettek.
2015. máj. 24. 12:51
 7/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!:)

Igen, ez is egy véresebb, háborús történet lesz, amit nem bírnék úgy befejezni, hogy "Boldogan éltek, amíg meg nem haltak"...

2015. máj. 24. 13:08
 8/10 cathilina ***** válasza:
100%
Szerintem a tökéletesen boldog befejezés elég kiábrándító tud lenni, ha könyv célcsoportja 13 éven felül van. Nyilván ha maga a történet meseszerű, akkor a vége is az lesz, de a realizmusnak része a veszteség is. Szerintem ez az ismerősöd személyes problémája, nem a történetedé.
2015. máj. 24. 23:06
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell.

Még a Harry Potter, ami alapjaiban egy ifjúsági regény sem végződik teljesen boldog véggel annak ellenére, hogy a jó győzedelmeskedik a rossz fölött.

2015. máj. 25. 11:02
 10/10 anonim válasza:

Szerintem sem kell feltétlenül happy end. Mikor elolvasol egy könyvet, megnyugtató ha jól végződik, mert úgy hagyod el a könyv világát, hogy az az érzésed, hogy most már rendben lesznek a dolgok. De nem kell mindig happy end. Példának ott van Colleen Hoover Hopeless (Reménytelen) című könyve, ami úgy végződik, hogy a fő probléma egy része talán megoldódik, de a szereplők tudják, hogy nagyon sok megpróbáltatás és talán szenvedés vár rájuk. Szóval nem olyan tipikus happy end van a végén, tudják, hogy sok rossz következik még az életükben.

Szerintem nincs baj a a kompromisszumos véggel amit terveztél.

2015. máj. 31. 20:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!