Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Hogyan álljak neki és hogyan...

Hogyan álljak neki és hogyan fejlődjek az írásban?

Figyelt kérdés

Költöttem már pár verset, nem feltétlen közönségnek szánom (a blogomra töltöttem fel 1-2-őt), és most kedvem támadt írni.

Ti hogyan kezdtétek a vers/regény/novella/akármi írást? Van itt olyan, aki már kiadott könyvet, esetleg ki szeretne adni? (Régóta nagy álmom, hogy megjelenjen 1 könyvem; tudom, most jönni fognak a lehurrogások, hogy "azért írj, mert élvezetes, ne azért, hogy kiadd". Nekem ez nagy álmom, élvezem is, szerintem ez a két dolog megfér egymás mellett.)

2015. máj. 18. 16:10
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Én már egyszer nekifogtam írni egy könyvet, de nem folytattam, csak néhány oldalig mentem el. Nem akarom elvenni a kedved az írástól, de csak akkor fogj neki, ha biztos vagy benne, hogy ezt akarod! Hát először gondold ki a könyv témáját, miről szóljon, aztán összeírhatnád a szereplőket és fogj neki! A többi ötlet majd jön magától. :D
2015. máj. 18. 16:40
 2/2 anonim ***** válasza:

Általában ez az a téma, amihez nem kell segítség, mert az emberben van egy ötlet, téma, amit ki akar fejteni, egy kezdetleges cselekmény, és van hozzá motivációja is. Tehát ha mindezzel rendelkezel, kezdj csak bele, ennyi. Ha nem, várj még.

Ha úgy érted, az írástechnikádat szeretnéd fejleszteni, fogd a Google keresőjét, és írd be, hogy "írástechnika", kidob félmillió és egy találatot. Az első hat-hét oldalon mazsolázd végig a kidobott oldalakat (ne csak a javasolt cikket), aztán nagyjából kialakul egy átfogó képed, melyikben érdemes bízni, mit érdemes megfogadni, hová érdemes visszatérni. Majd jöhet a gyakorlás, gyakorlás és egy kis gyakorlás. (Szabadidődben pedig gyakorolhatsz is.)

Ha elég jónak érzed a munkáidat, befejeztél párat (jellemzően novellát, a prózaírás más, mint a költészet, de ha verseskötetet szeretnél, maradj a líránál), érdemes megosztani másokkal, ismeretlenektől is véleményt kérni. Előtte a család, ismerősök, barátok is tudnak véleményt mondani, de azt is a helyén kell kezelned. Aztán csak kialakul - ne keserítsen el a kemény hangú, negatív kritika sem, lesz részed párban.

2015. máj. 18. 22:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!