Milyen könyveket tudnátok ajánlani? (Szépirodalom)
Lassan 18 éves leszek, de eddig Jane Austen könyvein kívül nem olvastam semmiféle szépirodalmat, és ez egy kicsit zavar, de nem tudom, mivel kellene kezdenem.
A kedvenc könyvem a Fekete Szépség, eddig fantasyt, történelmi könyveket, romantikus regényeket olvastam, vörös pöttyös és társai - de abból elég sokat.
Előre is köszönöm.:)
18/L
Heló!
Inkább "igéynes irodalom" jelszóval ajánlanék, mert a szépirodalomban sem lehet maradéktalanul megbízni - próbáltam minél vegyesebben.
Gépnarancs, Aranysárkány, 1984. Egy tenyér ha csattan, Búcsú a fegyverektől, Édes Anna, Ulysess, Állatfarm, Vörös és fekete, Legyek ura.
Jó szórakozást!
Köszönöm az eddigieket, jöhetnek még.:)
A Bronte-testvérek könyveit is olvastam, elfelejtettem leírni, és Elizabeth Gaskell összes művét is.
A Mester és Margaritáról már hallottam, de eddig nem mertem nekikezdeni. Talán most.:)
Lev Tolsztoj-Háború és béke (ne ijesszen meg, nagyon jó történet és olvasmányos)
Louisa May Alcott-Kisasszonyok
- Robert Merle: Védett férfiak, Állati elmék
- E. T. A Hoffmann: Az arany virágcserép, Diótörő (ezek olyanok, mint egy mese)
- Mark Twain: Koldus és királyfi
- Walter Scott: Ivanhoe, A talizmán
- Victor Hugo: Izlandi Han
- H. G. Wells novellái
- Edgar Alan Poe novellái
- Daniel Keyes: Virágot Algernonnak
- Selma Lagerlöf: A Halál kocsisa
- Gárdonyi Géza: Ida regénye
- Jókai: Egy az Isten
Orwellt én is ajánlom, az Állatfarm nagyon tetszett.
Szerb Antal: Utas és holdvilág
Szerb Antal: A Pendragon legenda
Erich Maria Remarque: Nyugaton a helyzet változatlan
Gabriel García Márquez: Szerelem a kolera idején
Dosztojevszikj: Bűn és bűnhődés
A Háború és békét én is nagyon ajánlom :)
Előző vagyok, még ami eszembe jutott:
John Steinbeck: Egerek és emberek
Victor Hugo: A nyomorultak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!