Tudnátok könyveket ajánlani? ( Bővebben lent)
Sziasztok! Tudnátok esetleg jó könyveket ajánlani? Dráma, Fantasy, Scifi, Szép irodalom, stb. A lényeg az lenne, hogy ne valamilyen primitív dologról szóljon, szeretem az olyan műveket, melyeknek mondanivalójuk van, például egy társadalmi problémát feszeget burkoltan, az életről szól, lehet hasonló az Ember tragédiájához. A lényeg: tanuljak belőle, közelebb kerüljek a világ megértéséhez. Ezotéria és hasonló dolgok annyira nem foglalkoztatnak. Nagyon tetszett például a Frankenstein, Wether szerelme és halála Goethetől, hasonló könyvek is jöhetnek.
Előre is köszönöm a válaszokat! 17/F
Valaki elárulná, hogy miért is lettem lepontozva? Ennyire utáljátok azt a könyvet? :)
Első voltam.
Az én egyik kedvencem Orson Scott Cardtól a Múltfigyelők. Időutazós könyv, de nagyon elgondolkodtató, társadalom- és valláskritika is, és nagyon érdekes témákat feszeget. Szerintem megéri elolvasni.
Egyéb ötleteim:
- Selma Lagerlöf: A halál kocsisa
- Daniel Keyes: Virágot Algernonnak
- George Orwell: Állatfarm
- Robert Merle: Állati elmék
- Linda Sue Park: Min mester inasa
- Steve Berry: A harmadik titok
- Theodore Sturgeon: Több mint emberi
- Jostein Gaarder: A narancsos lány
- N. H. Kleinbaum: Holt költők társasága
- Kathryn Stockett: A segítség
Továbbá ajánlom Paulo Coleho könyveit is. És érdemes kipróbálni valamit Isaac Asimovtól.
Dmitry Glukhovsky - Metro 2033
Nagyon jó könyv, én eddig 2-szer olvastam el pedig csak másfél éve van meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!