Könyvírással kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. Mit tehetnék?
El szeretnék kezdeni írni egy könyvet E/3-ban, de borzalmasan megy a megnevezés rész. Nem akarok szóismétlést használni, de nem szeretnék bohókás hatást kiváltani, és gyakori lenne benne a szereplőváltás, tehát nem tudom, hogyan kéne.
Pl: "Péter elvette az újságot, de Anna kivette a kezéből. Péter visszavette, de Anna megint megragadta."
Na most szerintem ez hülyén néz ki, de a "fiú" "lány" megnevezéseken kívül nem tudok mást odatenni.
"Péter elvette az újságot, de Anna kivette a kezéből. Péter visszavette, de Anna megint megragadta."
helyett
"A fiú elvette az újságot, de a másik csak nem tágított: kikapta a kezéből. Péter (ismét) kirántotta a lány karmai közül, de az visszaszerezte."
Ez a probléma nálam is gyakran előfordult kezdőként, azóta inkább csak E/1-ben írok,mert egyszerűbb.
Nekem az segített, hogy próbáltam egyszerre egy személyre koncentrálni és akkor csak a másikat kell megnevezni többször.
PL: Petihez írnál sok olyat hogy: aki,neki,az ő kezéből
Annához meg: a másik,a lány
Remélem ez valamennyire érthető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!