Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Miről szól Stephenie Meyer-nek...

Miről szól Stephenie Meyer-nek A Burok c. könyve? Nektek tetszett?

Figyelt kérdés
2010. febr. 22. 17:02
 1/8 anonim ***** válasza:

Én a 28. oldal után letettem! Mivel suli időszak van enyhén teli van az agyam új információkkal, összpontosítani sem tudok most annyira, szóval így én már az 5. oldal után alig értettem..

Ehhez a könyvhöz sok idő kell és energia.

Amúgy gazdatest, lélek, lázadók(emberek), gyógyítók, ilyen elfogók.. xD Hát szóval ilyen természet feletti, már nem mi uraljuk a földet cucc.

2010. febr. 22. 17:20
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen, de a fentiektől eltenkintve egy iszonyat jó könyv! Meg kell hagyni, 100 oldal után én is leraktam mert elég bonyolult, de aztán rászántam magam a folytatásra és imádtam! Szívszorongató szerelmi történet, sok izgalommal:)Az twilight sagat is olvastam, de nekem ez sokkal jobban tetszett:D Most az az egyik kedvenc könyvem:) Szerintem megéri elolvasni. Veszteni nem veszíthetsz semmit:)
2010. febr. 22. 19:26
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként arról szól, hogy a földet elfoglalja a világürből érkező idegen lélek-faj, amely uralma alá veszi a világot miíg az emberi testeket érintetlenül hagyja. Így az emberi test már csak egy burok.Paradicsommá változtatják, mindenütt béke van, magukkal hozták a rák ellenszerét, nem kell semmiért sem fizetni... Alig pár embert maradt, az ellenállók között akik bujkálva kell, hogy éljenek. Amikor egy híres lélek érkezik a földre egy ilyen ellenálló testét kapja otthonának. Melanie viszont, a test eredeti tulajdona nemhogy odaadja neki a testét, egyenesen visszaköveteli azt magának. Mel elárasztja a Vándort (az idegen leleket) a saját élete emlékképeivel, egy férfiról akibe beleszeretett. A Vándor akarata ellenére is, de szintén beleszeret ebbe a férfiba, aki még mindig bujkál a Hajtók elől (akik "levadásszák" a megmaradt embereket). Egy váratlan fordulat miatt, a két lélek egy testben szövetségessé válik, és elindulnak az Arizonai sivatagba, hogy megtalálják a férfit, akibe mindketten szerelmesek.

Ezen a ponton kezdődik el igazán a történet izgalmas része... Kritikusok szerint ez egy szerelmi háromszög története 2 testel de három lélekkel. Szerintem szerelmi néhuszög, mert más is csatlkazik majd hozzájuk...

Nem akarom lelőni a poént, remélem ennyi elég, hogy felkeltse a figyelmedet a könyvre:)

Második voltam:)

2010. febr. 22. 20:18
 4/8 anonim ***** válasza:
17%
halálra untam
2010. febr. 27. 12:19
 5/8 anonim válasza:
100%
Az elején azt hittem unalmas könyv,de úgy döntöttem elolvasom.Nem bántam meg,azóta már 3x elolvastam.Szerintem fantasztikus könyv.Mindenképp megéri elolvasni!
2010. febr. 28. 11:35
 6/8 anonim ***** válasza:

Szerintem is nagyon jó! Megkockáztatom jobb mint a Twilight saga akármelyik része... Érdemes elolvasni :D De imádom Stephenie könyveit :D

Tartalom:

A Földet elfoglalták a "Földönkívüli Lelkek", akik nem olyan erőszakosak, mint az emberek, és ingyen van minden, meg bájitalt használnak, gyógyszerek helyett, és a Lelkek az emberek testében élnek. Van aki együtt él a "gazdatesttel, van akit legyőz, és van aki legyőzi azt. Így került egy lány, Melanie (Meláni) testébe, egy híres Lélek, aki eddig 8 különböző bolygón élt(a Föld a nyolcadik), Ezen a bolygón elnevezték Vándornak. Mindegyik Léleknek van "Hajtója"(Ezzel nem vagyok tisztába mit jelenet). Vándor követi Melanie utasításait(Melanie a gazdateste), hogy megtalálja Mel öccsét Jamiet(Dzsémi) és Jaredet(Dzsáred(asszem), akibe szerelmes. Nagybátyja "rajzait", vagyis csak három vonalat követett, ami a hegygerincek vonalait jelentette. Ketten végigmentek a sivatagban is, és majdnem éhen haltak, mikor egy reggel megjelent Jed(Dzseb), Melanie nagybátya, az ő rajzai vezették el. Ő elviszi egy barlangrendszerre, ahol kiderül, hogy az emberek nem ketten-hárman vannak, hanem legalább negyvenen. Jared(Dzsáred) bántotta és lekezelte őt, Jamie(Dzsémi) elfogadta, és rájött, hogy Melanie(Meláni) is él, és Jeb(Dzseb) elnevezte Vándort Wandának. Amíg Jared(Dzsáred) és többen is elmentek beszerző körútra, addig összebarátkozott csomó mindenkivel, és mesélt az életeiről. Mikor Jared(Dzsáred) visszajött mérges lett, és nekiment Wandának/Melanienak(Melanie), és teljesen összezúzta, ezáltal csúnyán összeveszett Jamievel(Dzsémi), aki megvédte őt. Ezután sokáig nem beszélt Jareddel(Dzsáred), de végül kibékültek, és ő segített visszahozni neki Melaniet(Meláni). Wanda rájött, hogy Doki és a többiek elfogják a lelkeket, és így megölik is őket. Wanda három napig koplalt és gyászolt az elvesztett Lelkek miatt. Ezalatt tűnt el Mel, és ekkor hozta vissza Jared(Dzsáred) és Iennel(és Wandával) ekkor történt meg az első csókuk. Ezután Jared el megy Jamievel, és pár emberrel beszerző körútra, és Jamie megvágja magát és elfertőződik. Wanda is kimegy beszerző útra, egy téglával szétzúzatja Jareddel az arcát, megvágja a kezét, és bemegy a korházba, idézem azzal, hogy "hegymászásnál történt a baleset". Ezután Wanda megfogadtatta Dokival, hogy a Lelkeket kiszedik az összes emberből és elküldik egy másik bolygóra. Wanda azt is mondta neki, hogy amiután megmutatta Dokinak, hogyan kell, nem sokkal utána őt is kiszedi, hogy ne legyen parazita Melanie(Meláni) testében. Wanda Hajtóját sikerült elfogniuk, és miután döntött Wanda, kiszedték a gazdatest(nő)ből, így az ember lett újra. Kyle(aki egyszer próbálta megölni már Wandát) eltűnt, majd később visszatért Napfénnyel vagy gazdatest nevén Jodie-val. Doki és Kyle próbálták kiszedni belőle Napfényt, vagy teljes nevén Jégen Átragyogó Napfény-t, de majdnem elveszítették Jodiet, így "visszarakták" bele Napfényt. Ez már a vége felé van, amikor Wanda felébredt, akkor tudta meg, hogy egy olyan gazdatestet kapott, akiben már nem él senki, ugyanis előtte már volt valaki, aki legyőzte, és elűzte a gazdatestben lévő embert. Mivel Napfény nem akart "kirándulni" ezért Wanda is kiment velük. Jared, Melanie, Ien, Wanda, Aaron és Brandt mentek ki, és találkoztak gy csapattal, akik összesen 22 voltak. De nem volt baj, mivel náluk is volt egy Lélek. És azzal fejeződik be, hogy milyen furcsa a világ. ><

Érdemes elolvasni! Egyébként sajátírás... több mint fél nap alatt írtam meg...

2011. jan. 22. 13:00
 7/8 anonim ***** válasza:

Utolsó hozzászólót kiegészíteném ennyivel:

A Vándornak a Föld a 9. bolygója, Melanie után a 10.et kezdi Iannel ugyanitt.

Jared - Dzsered, sima e-vel ejtjük nem á-val.

Vándor nem követi Mel utasításait, hónapokig próbálja őt kiűzni a fejéből. Mel álmai megmutatják Vándornak Jaredet, így ő is beleszeret, ekkor lesznek szövetségesek, hogy megtalálják a fiúkat.

A Hajtók azok az emberek üldözői, akik elmenekültek a benépesítés elől, és most bujkálnak. Egyfajta rendőrök képviselői az új világban.

Nincs leírva konkrétan hány vonalat követtek a rajzon..

Megjegyzem, elég kusza leírás:p Én olvastam a könyvet, de még így is alig tudtam követni a te sztorid:p azért jó:)

2011. jan. 23. 11:29
 8/8 anonim válasza:

A történet eseményszálait már sokan leírták előttem, így én csak a saját véleményemmel egészíteném ki.:)

Egy barátnőm vette meg a könyvet és adta kölcsön még pár éve, amikor teljesen Alkonyat lázban égtem. Felbuzdulva Stephenie Meyer könyvein, gondoltam elolvasom, veszteni nem vesztek vele és legalább megértem, miért mondja azt a barátnőm, hogy az Alkonyat egy nagy sz*r ehhez a könyvhöz képest. (Elnézést kérek az Alkonyat rajongóktól.)

Nos én szeretek olvasni, jobban kedvelem a hosszabb könyveket, de ezzel kicsit meggyűlt a bajom. Az elejét dögunalomnak tartottam és nehezen érhetőnek. Egy ideig szünetet is tartottam az olvasásában. Aztán egyszer csak (a sivatagos résznél)felgyorsultak az események, de nem annyira, hogy valami kimaradna, hanem arra az egészségesen olvasható tempóra, és utána nem volt megállás. Megszerettem a történet, a szereplőket és alig várom a folytatását, bár szerintem önmagában is megállná a helyét ez a kötet. A szereplők élethűek, szerethetőek, az olvasó könnyen beleélheti magát egy-egy karakter helyébe. Végül már én is úgy vagyok vele, hogy izgalmasabbnak és érdekesebbnek tartom az Twilightnál. A filmes feldolgozásra nagyon kíváncsi vagyok, gondolom, mint a legtöbb könyv után készült filmnél, ezt is jócskán elrontják, de azért adok esélyt neki. :)

Lerövidítve: nekem tetszett és szerintem érdemes elolvasni. :)

2012. aug. 16. 00:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!