Valaki tud 13/L-nak (azaz jómagamnak) jó könyveket ajánlani?
Mi az hogy nem könyvre van szükségem?Igenis könyvre van szükségem,szeretnék olvasni és szeretném ha ajánlanátok valamit.
Négyből két használható válasz,ez nem is olyan rossz arány ahhoz képest.
Ne igénytelen,semmitmondó könyveket írjatok,mint az SzJG,ha lehet
négyből három volt használható, és mivel 13 vagy, a szjg pedig sok ember szerint jó könyv, ezért a válaszoló nem tudhatta, hogy te ezt semmitmondónak titulálod. szóval egy kicsit nézz magadba és ne szóld a jó választ, csupán azért, mert a kérdező nem találta ki, hogy azt már olvastad/hallottál róla, és elítélted.
mellesleg szerintem is az a neked való könyv.
Szia!
Robert Cormier könyvei szerintem nagyon jók. Ifjúsági regényeket írt, de nem romantikus, viszont igencsak komoly. Ha vevő vagy az ilyesmire, és épp olyan hangulatodban kezdesz neki, tetszhetnek talán neked is.
Nálam a két favorit tőle:
Csokoládéháború
Én vagyok a hunyó
"Az első halál után" c. regénye is nagyon jó, de az übernyomasztó, ezért csak félve merem ajánlani.
Mesésebb történet Paul Stewarttól: A Szirt Krónikái
Az első rész nálam egy kicsit billegett, de a folytatásokkal nem volt gondom.
Böszörményi Gyula: Gergő és az álomfogók (illetve a többi Gergő rész, bár szerintem az első a legjobb.)
Michael Ende: Momo
Olyan, mintha mese lenne, közben rém komoly. 13 évesen már érthető is.
Ottfried Preussler: Krabat a Fekete Malomban
Nálam nagy kedvenc.
Arthur Conan Doyle: A sátán kutyája
(Sherlock Holmes történet.)
Sterling North: Barátom a mosómedvém, Rascal
Nagyon kedves történet.
Jane Austen, Charlotte Bronte könyveit ilyen koromban olvastam, talán tetszenének neked is.
Kicsit sokféle stílus lett, de nem tudom, milyen az érdeklődési köröd, úgyhogy ezek jutottak eszembe az én kedvenceim közül.
Én nem a Szent Johanna Gimi-t ajánlót akartam leszólni.A Plutarkhosz-szal nem tudok nagyon mit kezdeni,mert nem pont ókori görög írók életrajzait szeretném olvasgatni.
De igazatok van,végülis nem mondtam,milyen stílusban keresek.Utolsónak köszönöm,ezek nagy részét olvastam,de van pár ismeretlen,utánuk nézek :)
- Patrick Ness Chaos Walking Trilógia (Kés a Zajban , Válasz és Kérdés , Háború a Békéért) Ezek Fantasy könyvek egy kis hororral. Lényegében arról szól ,hogy egymás gondokatait halják és ,hogy egyszer csak csönd lesz hol ott eddig mindig Zaj volt a gondolatok miatt de nagyon jó könyvsorozat szerintem. Egyedi és Különleges
- James Dashner Az Útvesztő Trilógia (Az útvesztő , A tűzpróba , A Halálkúra , A halálparancs) Gondolom a filmet már láttad de ha nem akkor elmondom miről szól . Lényegében arról ,hogy Tini gyerekeket kemény megpróbáltatások és fájdalom árán tesztelnek le.
- Richard Castle Nikkie Heat sorozat (Hőhullám , Meztelen hőség , Hőségriadó , Dermesztő hőség , Halálos Hőség , Viharos hőség) Személy szerint imádom a sorozatott is ezért olvastam ki. De elkell ,hogy mondjam ,hogy a sorozathoz hasonlóan vicces romantikus és durván jó krimi . 13/L
Olvass valamit Rejtőtől... Nekem első nagy könyvélményem a Piszkos Fred a kapitány volt, de ha 13 éves vagy akkor pl sztem a Szőke ciklonnal is kezdheted :) Humoros, de mindegyiknek van komoly tartalma ha az ember elgondolkodik rajta, és a női főszereplői is klassz karakterek, könnyű velük azonosulni.
Vagy olvasd az Éjszakai cirkuszt (nekem az is nagyon tetszett) lányos, kicsit romantikus, de nem nyálas
Vagy olvasd a pöttyös könyveteket (Bezzeg az én időmben- az a legjobb :D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!