Csak szerintem bonyolult?
Elkezdtem olvasni Immanuel Kant A tiszta ész kritikája című könyvét, de véleményem szerint nagyon nehéz a nyelvezete.
Nem gondoltam eddig magam butának/műveletlennek (szeretek olvasni szépirodalmat, tudományos, filozófiai könyveket), de most nagyon furcsán érint, hogy nem nagyon értem meg a mondanivalóját. Körülbelül a 80. oldalnál tartok.
Tapasztalatok/vélemények?
Érdemes úgyis elolvasni, hogy mondjuk kb. (tegyük fel) a 10%-át értem meg?
(Egyébként 17/f)
Igen. Utána ha újraolvasod, akkor már több mindent fogsz érteni belőle.
Mondjuk most, hogy rákerestem és megtudtam, hogy 760 oldal, majdnem lefordultam a székről.
Szerintem nem érdemes. Minek fárasztani magad? Olvass olyat, amit értessz!
De ha filozófia, ezek jelentősen könnyebben érthetőek, bár itt is oda kell figyelni:
Friedrich Nietzsche: Így szólott Zarathustra
Friedrich Nietzsche: Emberi – túlságosan is emberi
Nem csak szerinted bonyolult. :D
Szerintem (is) olvad el a bevezetést, értsd meg azt. nem hiszem, hogy akár filozófiai ismeretek bővítéséhez, akár érdeklődés miatt egyből Kanttal kéne kezdeni.
Vagy ha nagyon Kantot akarsz, akkor a prekritikai írások szerintem olvashatóbbak. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!