Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Tesztelni akarod a tudásod?...

Tesztelni akarod a tudásod? Van egy nagyon bonyolult fejtörőm. Szerintem senki nem oldja meg. Mitől van ez, és hogyan csinálhatom meg?

Figyelt kérdés

Szóval:

Adott 2 számítógép.

Mindkettő régebbi fajta.

Az "A" számítógépben 1800-as processzor,512-es ram,64es Geforce4 MSx440-es videokártya van.

A számítógép hibája:

Bekapcsoljuk a számítógépet.Elindul minden működik,behozza az xp-t,fekete háttérrel tölt(ahogy szokása).Amikor már a jelszót kellene beírnom,és bejelentkezni,akkor a DELL márkájú monitorom kikapcsol.(zöld helyett a kis lámpa is narancssárgán világít)

Beírtam a jelszót monitor nélkül,be is lépett,szóval a számítógép az működik,de a monitor nem.

Van egy másik monitorom,egy LG fajta.Ezzel sem hozta be,hanem amikor a jelszót kellene beírni eltűnik a kép.

Remélem eddig érted,ha nem olvasd el még egyszer,mert a bonyolult rész most jön.

Van egy másik számítógépem.Ennek a hibája,hogy a DELL márkájú monitorom besárgul.

Na most,ebben a számítógépben,2400-as proci,256-os memóriakártya,Rage128pro Ultra 32Mb sdr- videokártya van.

Ebből a gépből kivettem a videokártyát,és ezt a 32-es videokártyát beraktam az "A" számítógépbe.Működött minden,behozott mindent,most erről írok.

Már csak kíváncsiságból is,a 64-es videokártyát beraktam az előbb említett számítógépbe.Ebben a gépben a videokártya tökéletesen működött,behozta a rendszert minden jó,sőt a DELL márkájú monitorom még csak besem sárgult.

Miért van ez?Valaki megtudja magyarázni?

Ötletek,hogy hogyan csinálhatnám meg,hogy fordítva legyen,és a 64es videokártya az "A" gépben maradjon,és behozza a képet?Vagy egyáltalán mi lehet a hiba?

2011. aug. 10. 15:17
 1/5 A kérdező kommentje:
Elírtam,nem a dell márkájú,hanem az LG sárgul be.Ezt a monitort,a 2. számítógéphez használom.
2011. aug. 10. 15:19
 2/5 anonim ***** válasza:
Driver hiba lehet, vagy olyan felbontásra van állítva, amit a kártya nem támogat.
2011. aug. 10. 15:49
 3/5 A kérdező kommentje:
Fél éve ugyanaz a beállítás.
2011. aug. 10. 15:50
 4/5 anonim ***** válasza:

az első gép problémáját asszem ismerem.

egyszer csináltam olyat a régi sz*r 75Hz-es crt-mmel, hogy a számítógépen a megjelenítésnél beállítottam, hogy 200Hz legyen a képfrissítés. ettől elsötétült a kép, és én idióta ahelyett, hogy vártam volna pár másodpercet, hogy automatikusan visszaállítsa az eredeti beállításokat, egy gombnyomással újraindítottam, ezzel tehát a meg nem jeleníthető üzemmódban kapcsolt be. ilyenkor a windows kifejezetten ahhoz a vga-hoz mentette el ezeket a beállításokat, tehát más videokártyával normálisan el tudtam indítani. (visszatérve a rosszul beállított vga-hoz: azért a bejelentkezésnél tűnik el a kép, mert akkor indítja el, akkor kezdi használni a drivereket) Ott tartottam, hogy másik vga-val bekapcsoltam a gépet, és megnéztem, hogy billentyűzettel hogyan tudom megnyitni azt az ablakot, ahol elállítottam a kártyámat, és hogy tudom visszaállítani. (egérrel vakon szinte képtelenség lenne) Aztán visszatettem az eredeti kártyát, és mint valami profi hacker, vakon nyomogattam a billentyűket, míg egyszer csak megjelent a kép.

később rájöttem, hogy az is elég lett volna, ha a másik vga-val (amelyikkel látszott a kép) bekapcsolva a gépet kikerestem volna a kártyám driverét és töröltem volna. utána meg ha újratelepítem, elvileg már nem lesz ugyanez a probléma.

próbáld meg, hogy a másik gépbe való vga-val elindítod és törlöd a drivert

az előző válaszolóhoz hozzászólva: csak olyan felbontást lehet beállítani, amit a kártya tud, max. a monitor nem

2011. aug. 10. 15:57
 5/5 A kérdező kommentje:

Ezt a drivert,hol találom meg?

Bár nem állítottam semmit,egy próbát megér.

2011. aug. 10. 16:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!