Tesztelni akarod a tudásod? Van egy nagyon bonyolult fejtörőm. Szerintem senki nem oldja meg. Mitől van ez, és hogyan csinálhatom meg?
Szóval:
Adott 2 számítógép.
Mindkettő régebbi fajta.
Az "A" számítógépben 1800-as processzor,512-es ram,64es Geforce4 MSx440-es videokártya van.
A számítógép hibája:
Bekapcsoljuk a számítógépet.Elindul minden működik,behozza az xp-t,fekete háttérrel tölt(ahogy szokása).Amikor már a jelszót kellene beírnom,és bejelentkezni,akkor a DELL márkájú monitorom kikapcsol.(zöld helyett a kis lámpa is narancssárgán világít)
Beírtam a jelszót monitor nélkül,be is lépett,szóval a számítógép az működik,de a monitor nem.
Van egy másik monitorom,egy LG fajta.Ezzel sem hozta be,hanem amikor a jelszót kellene beírni eltűnik a kép.
Remélem eddig érted,ha nem olvasd el még egyszer,mert a bonyolult rész most jön.
Van egy másik számítógépem.Ennek a hibája,hogy a DELL márkájú monitorom besárgul.
Na most,ebben a számítógépben,2400-as proci,256-os memóriakártya,Rage128pro Ultra 32Mb sdr- videokártya van.
Ebből a gépből kivettem a videokártyát,és ezt a 32-es videokártyát beraktam az "A" számítógépbe.Működött minden,behozott mindent,most erről írok.
Már csak kíváncsiságból is,a 64-es videokártyát beraktam az előbb említett számítógépbe.Ebben a gépben a videokártya tökéletesen működött,behozta a rendszert minden jó,sőt a DELL márkájú monitorom még csak besem sárgult.
Miért van ez?Valaki megtudja magyarázni?
Ötletek,hogy hogyan csinálhatnám meg,hogy fordítva legyen,és a 64es videokártya az "A" gépben maradjon,és behozza a képet?Vagy egyáltalán mi lehet a hiba?
az első gép problémáját asszem ismerem.
egyszer csináltam olyat a régi sz*r 75Hz-es crt-mmel, hogy a számítógépen a megjelenítésnél beállítottam, hogy 200Hz legyen a képfrissítés. ettől elsötétült a kép, és én idióta ahelyett, hogy vártam volna pár másodpercet, hogy automatikusan visszaállítsa az eredeti beállításokat, egy gombnyomással újraindítottam, ezzel tehát a meg nem jeleníthető üzemmódban kapcsolt be. ilyenkor a windows kifejezetten ahhoz a vga-hoz mentette el ezeket a beállításokat, tehát más videokártyával normálisan el tudtam indítani. (visszatérve a rosszul beállított vga-hoz: azért a bejelentkezésnél tűnik el a kép, mert akkor indítja el, akkor kezdi használni a drivereket) Ott tartottam, hogy másik vga-val bekapcsoltam a gépet, és megnéztem, hogy billentyűzettel hogyan tudom megnyitni azt az ablakot, ahol elállítottam a kártyámat, és hogy tudom visszaállítani. (egérrel vakon szinte képtelenség lenne) Aztán visszatettem az eredeti kártyát, és mint valami profi hacker, vakon nyomogattam a billentyűket, míg egyszer csak megjelent a kép.
később rájöttem, hogy az is elég lett volna, ha a másik vga-val (amelyikkel látszott a kép) bekapcsolva a gépet kikerestem volna a kártyám driverét és töröltem volna. utána meg ha újratelepítem, elvileg már nem lesz ugyanez a probléma.
próbáld meg, hogy a másik gépbe való vga-val elindítod és törlöd a drivert
az előző válaszolóhoz hozzászólva: csak olyan felbontást lehet beállítani, amit a kártya tud, max. a monitor nem
Ezt a drivert,hol találom meg?
Bár nem állítottam semmit,egy próbát megér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!