Tudnátok könyveket ajánlani nekem?
Bármilyen könyvet írhattok ami nektek tetszett, csak írjátok le,hogy mi tetszett benne!:)
Előre is köszi!:)
Köszi mindkettőtöknek:)
1.! 14 éves lány vagyok:)
2.! én is nagyon szeretem a fantasy könyveket:D
Újabb fantasy rajongó jelen. Először is a klasszikusokat ajánlanám: Trónok Harca, Gyűrűk Ura, Harry Potter. És még pár minőségi ami nekem nagyon tetszett:
- Örökség-ciklus (Eragon, Elsőszülött, Brisingr, Örökség. Izgalmas, sárkányos, harcolós könyv :D)
- Abarat (fantasy-horror, elég egyedi világgal, szerintem zseniális. A sztori is.)
- Korbács (ugyan azt tudnám mondani róla, mint az előzőről, csak egy kicsit "keményebben" horror)
- Terry Pratchett szinte bármely korongvilágos könyve, feltéve hogy szereted ezt a fajta humort
- Idő Kereke (14 részes, epikus high-fantasy)
- A tudás könyvei sorozat (Magyar írótól. Nem épp a kedvencem, és néhol szerintem erőltetett, na meg nekem túl lájtos, de alapvetően nem rossz)
És ha esetleg a sci-fi is érdekel, a Galaxis Utikalauz alapmű.
Olvastál bármit Leiner Laurától?
Ha nem akkor ajánlom a bábelt, mert tetszett maga a történet. Pontosan leírta milyen egy feztivál a barátokkal. Milyen problémák adóthatnak.
Nekem ajánjották: Vándorsólyom kisasszony gyermekei. Ha most mész a libribe akkor megveheted úgy hogy az egyik ingyenes! Ha kell még tudok mondani! Írj privátban is akár! :)
Én az alábbiakat ajánlanám egy ilyen korú lánynak:
sorozatok közül
- Harry Potter
- Csitt, csitt
- Engelsfors-trilógia
- Csak lélegezz! trilógia
- Luxen
- Meg Cabot sorozatai
önálló kötetek:
- Szabó Magda ifjúsági könyvei
- klasszikus romantikus regények (pl. Jane Eyre, Büszkeség és balítélet)
- Egy különc srác feljegyzései
- A macskát visszafelé simogatják
- Csipkebolt Brüszelben.
Mindegyiket nagyon szerettem, de mindegyiket másért, szóval ha kíváncsi vagy konkrétan valamelyikre, akkor kérdezz és válaszolok. :)
Köszi mindenkinek:)
A csipkebolt Brüsszelben miről szól?
Jósika Júlia, leánykori nevén Podmaniczky Júlia életéről, aki a híres író, Jósika Miklós felesége volt. A történet egy része az 1848-1849-es szabadságharc idején játszódik, de nem ez a fő cselekményszál, hanem Júlia élete, és a hányattatásaik a férjével. Bájos kis könyv, kicsit történelmi, kicsit romantikus, nagyon szépen, olvasmányosan megírva. Jó volt egy kicsit a megszokottaktól eltérő szemszögből olvasni a szabadságharcról is, nem az a száraz, tankönyvi stílus jelenik meg a regényben. De egyébként nagyon tanulságos már csak a különböző emberi sorsok miatt is. Csak ajánlani tudom, igazi lányregény. :)
A Brüsszelt pedig véletlenül elgépeltem az előző hozzászólásomban, csak most tűnt fel, elnézést kérek.
Jónak tűnik:)
Köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!