Könyvírásra készülök! Hasznos tippekre lenne szükségem!?
Sziasztok!
Én egy 14...lassan 15 éves tinilány vagyok. És amint a kérdés címéből is tömören kiderült regényt készülök írni.
Igen, tudom a legtöbb ember véleményét erre: Tipikus tini úgymond limonádé történet (limonádé történet=könnyű tini történet aminek a központjában két fiatal áll akik egymásba szeretnek és meg is van a könyv összességében., a filmekre szokták inkább mondani).
De ha úgy vesszük nekem ez a "történet" már egy jó pár éve "érlelődik" a fejemen, és csak arra vár hogy világra hozzák.
Szóval az óhaj,sóhaj,jajj,panaszz,stb..ből nekem most egyik sem lesz eszközöm. (Talán a jajj, vagy a panasz xD)
Na...történetet készülök írni. Konkrétan szétrobbanok az ihlettől ami bennem van. Körülbelül 3 könyvre valót álmodtam meg/ érleltem a fejemben :D.
De mindenki annyira szkeptikusan áll ehhez.hogy ajj...
És annyir rossz h nm érzem magam támogatva:/
Ha valakinek van valami ÉRTELMES tanácsa,tippje akkor várom azokat!
15/L
Ha ez a célod, akkor csináld, és ne foglalkozz senkivel, semmivel (ne is nagyon gyakorizz). Nem is biztos, hogy mindenkinek be kéne jelentened, hogy mire készülsz.
Ha tele vagy ihlettel, akkor először is írj, írj, mindent ami eszedbe jut.
A nagy műveket, felfedezéseket általában senki sem támogatja eleinte, sőt: elvetik. Ne várd, hogy támogassanak, csináld!
Könyvkiadóban dolgozom. Ha hozzánk hoznád a könyved kiadatni, akkor magánkiadást javasolnánk. Megmondom őszintén azt is úgy, hogy a nevünket még közreműködőként sem tüntetnénk fel.
Előbb meg kellene tanulnod magyarul írni. Helyesen, szépen összeszedetten.
Köszönöm a kommenteket! Jókat is, kevésbé kímélőeket.
Igazából erre volt szükségem. Hogy az igazat mondjátok.
Tényleg köszi :)
Először is olvass, sokat!
És közben írd a saját gondolataidat, mindent! Ha íróvá akarsz válni, akkor gondolkodj ebben. Írj le olyat is, amit másnak nem akarnál megmutatni!
Köszönöm:)
Nagyon szeretek olvasni és ha sokat is nem tudok mostanában azért szakítok rá mindig egy kis időt.
És még nem nagyon tudom mi szeretnék lenni. Csak tudom hogy mondták már nekem hogy ehhez van tehetségem. És az plusz jó hogy imádok írni.
A legfontosabb, hogy legyél kitartó. Kigondolni mindig nagyon könnyű, de amikor már elkezdesz írni, hamar elszáll a lelkesedés. Lehet, hogy érdemes lenne kitalálnod egy napi adagot, hogy rendszeres legyen az írás.
Elkezdheted úgy, hogy csak egyszerűen különösebb tervezgetés nélkül hagyod folyni a történeted, de nem ártalmas írni egy vázlatot, hogy elkerüld a bakikat.
És még egy fontos dolog, habár ez nem tanács: ne azért írj, hogy el tudd adni. Ha írni szeretnél, írj nyugodtan. legalább lesz egy történeted, ami a tiéd, és bármikor visszaolvashatod. Megmutathatod a barátaidnak, megoszthatod a neten más amatőr írókkal, aztán később lehet, hogy ki is adják és sikeres lesz, de ne ez legyen a cél, mert könnyen csalódás érhet.
Remélem segítettem.
Szia :)
Az a helyzet, hogy manapság nagyon sok tini kezd el ilyesfajta "regényeket" írni, ami egyfelől nézve nagyon jó dolog, másrészről viszont kockázatokkal jár. Ezek a történetek ugyanis már el voltak mesélve. Ezerszer. Mindenki ismeri az alapsémát, és sajnos ebből a keretből nagyon nehéz kilépni. Úgy értem tehát, hogy újat, ismeretlent alkotni lehetetlen.
Viszont. Ezek a történetek a ti meséitek! Az ifjúságnak el kellene mesélnie az életét, igenis le kell írni a sztorikat. Ti (ami inkább mi, mert én is hasonló korú vagyok, mint te) ebben a világban éltek, ezt ismeritek, erről kell beszélnetek. Mert ugye mindenki arról ír jót, amit tapasztalt. Ha ez egy tinidráma, akkor tinidráma, nincs mit tenni. Ne félj hallatni a hangodat, vágj bele!
Viszont, mivel ez valószínűleg nem életed nagy műve lesz, tervezz kisebben. Ne regényt akarj egyből, kezdj bloggal, vagy írj csak úgy, hobbiból. Ezekkel fejlődhetsz, ezek készítik elő majd a "nagy sztoridat". Sajnos viszont arra várni kell, ez nem jön ilyen fiatalon, legyél bármilyen intelligens csodagyerek, mert még tapasztalnod kell.
Én azt javaslom tehát, hogy kezdj bele a dologba mindenképpen, és ha szorgalmasan gyakorolsz, plusz nyitott szemmel jársz, előbb vagy utóbb formálódni fog a fejedben egy olyan történet, aminél nem fogsz kételkedni semmiben, csak érzed majd, hogy "ennek igenis a könyvespolcokon van a helye". Én úgy gondolom, érdemes kivárni ezt az érzést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!