Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Ti is undorodtok a Harry...

SajtFighter kérdése:

Ti is undorodtok a Harry Potter filmtől? (A könyvet szeretem)

Figyelt kérdés
A könyvet imádtam,de a filmből annyi rész kimaradt hogy ha nem olvastad a könyvet...Inkább az egész sztorit átírták,lebutították.

2015. ápr. 7. 12:52
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Undorodni nem undorodom, de szerintem az utolsó három film kifejezetten gyenge volt. A többi sem volt különösebben jó, de azokat meg lehetett nézni. Az ötös tetszett a legjobban.
2015. ápr. 7. 13:15
 2/9 anonim ***** válasza:
85%
Az a baj, hogy ha minden részletet beletettek volna, egy film 8-10 órás lenne. Szóval megértem, hogy le kellett butítaniuk a történetet, de például az utolsó részt már túlzottan leegyszerűsítették. A hatodik részig szerintem nem lettek olyan rosszak a filmek se.
2015. ápr. 7. 13:19
 3/9 anonim ***** válasza:
93%
Nem undorodok a filmektől, a maguk nemében szórakoztatóak. Pár szót írnék a védelmükben. Egyrészt, a filmeknek sajnos vannak korlátaik, mindenek előtt a pénz: hiába szeretnének ilyen-olyan jeleneteket meg látványelemeket beletenni, ha nincs rá pénz. Akik pedig azt adják, nem rajongók, hanem hajthatatlan üzletemberek (ezért van, higy egy csomó jó film végül nem készül el). A másik fontos dolog, hogy míg a könyvek egyre vaskosabbak lettek, a kapott játékidő nem nőtt arányosan. Hiába forgattak le esetleg tök jó jeleneteket, ha a végén megkapták, hogy a rendelkezésre álló 250 perc anyagból vágjanak össze 100 percnyi játékidőt. Nagyon fontos az is, hogy a filmeket nagyban forgatták, mire Rowling befejezte a regényfolyamot, azaz nem lehetett előre tudni, minek lesz jelentősége, minek nem. Nem tudom, az írónő mennyit konzultált a készítőkkel, de példának fel lehet hozni a Trónok Harcát, ahol az iró folyamatosan kapcsolatban áll a producerekkel és egyéb alkotókkal, mégis egyre inkább eltávolodik egymástól a könyv és a film. Egyébként én még emlékszem, hogy az első részt pont azért húzták le a kritikák, mert semmit nem tett hozzá a könyvhöz.
2015. ápr. 7. 13:31
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Többször olvastam a könyveket, nagyon szeretem, mind a 7 könyv nagyon jól van megírva és a magyar fordító is jó munkát végzett.

A filmeket is láttam egyszer-kétszer, de nem nyerte el a tetszésemet egyik sem, ilyen tartalmas könyveket nehéz átadni filmben, sok mindent elkellet venni belőle de amit nem értek, hogy hozzá is raktak dolgokat.

De alapjában véve jó látni a filmben az iskolát, a falut, varázslényeket, a kviddicset, az odút stb. Jobban eltudja képzelni az ember olvasás közben, a filmben szereplő helyszínek szépek.

Mindenkinek ajánlani tudom a könyvet, így lehet látni az egész történetet. :)

2015. ápr. 7. 16:23
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Még egy észrevétel, amiért viszont haragszom a filmekre (nem tudom, a könyvekben is megvan-e ez a hiba): ahogy halad előre a történet, úgy szorulnak háttérbe azok az apróságok, amik a varázslóvilágot megkülönböztették a köznapi emberektől. Gondolok itt pl. az öltözködésre, ami a legszembetűnőbb. Eltűnik a talár, köznapi ruhákban járkálnak a diákok.

Egyébként a könyvekre is jellemző, hogy Rowling felépített bennük egy tök jó kis világot, hogy aztán teljesen lesz*rja. Már háttérként is alig funkcionálnak azok az elemek, amitől az első részek olyan jók voltak.

2015. ápr. 8. 13:00
 6/9 anonim ***** válasza:
Nem, én szeretem a filmeket is. Kivéve az 5-ik részt.
2015. ápr. 8. 16:13
 7/9 anonim ***** válasza:
Én nagyon szeretem a filmeket. Szerintem a korlátoknak, és a lehetőségeknek megfelelően készítették el. Rengeteg jelenet maradt ki így is. Én nem nézek filmeket újra, de ezeket bármikor. A könyvet is imádom.
2015. ápr. 21. 19:01
 8/9 anonim válasza:
Ha könyvet szó szerint játszották volna el, akkor nem 8 részből állna a film, hanem kb. 88 részből! Ha pedig minden rész 2 óra akkor a fél életünk rámegy arra, hogy a filmet nézzük. Amúgy engem is idegesít a film tartalmi hiánya!
2015. ápr. 23. 07:15
 9/9 anonim ***** válasza:
Én elvagyok velük, bár tény, hogy aki nem olvasta a könyvet az kb semmit nem tud az egészből. Egyedül a 6. rész az, ami szerintem maga a borzalom. Eddig csak 2x tudtam megnézni, annyira elrontották szerintem.
2015. jún. 29. 15:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!