Ti is undorodtok a Harry Potter filmtől? (A könyvet szeretem)
Többször olvastam a könyveket, nagyon szeretem, mind a 7 könyv nagyon jól van megírva és a magyar fordító is jó munkát végzett.
A filmeket is láttam egyszer-kétszer, de nem nyerte el a tetszésemet egyik sem, ilyen tartalmas könyveket nehéz átadni filmben, sok mindent elkellet venni belőle de amit nem értek, hogy hozzá is raktak dolgokat.
De alapjában véve jó látni a filmben az iskolát, a falut, varázslényeket, a kviddicset, az odút stb. Jobban eltudja képzelni az ember olvasás közben, a filmben szereplő helyszínek szépek.
Mindenkinek ajánlani tudom a könyvet, így lehet látni az egész történetet. :)
Még egy észrevétel, amiért viszont haragszom a filmekre (nem tudom, a könyvekben is megvan-e ez a hiba): ahogy halad előre a történet, úgy szorulnak háttérbe azok az apróságok, amik a varázslóvilágot megkülönböztették a köznapi emberektől. Gondolok itt pl. az öltözködésre, ami a legszembetűnőbb. Eltűnik a talár, köznapi ruhákban járkálnak a diákok.
Egyébként a könyvekre is jellemző, hogy Rowling felépített bennük egy tök jó kis világot, hogy aztán teljesen lesz*rja. Már háttérként is alig funkcionálnak azok az elemek, amitől az első részek olyan jók voltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!