Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Mondanátok olyan szórakoztató...

Mondanátok olyan szórakoztató könyveket, amikből tanulhatok is? (nem tanulságra gondoltam)

Figyelt kérdés
Úgy értettem, hogy tanulni belőle, mint tényleg tanulni. Akár történelmi, vagy mondjuk csillagászat, atomfizika, szinte bármi jöhet, de úgy, hogy közben legyen története, ami érdekes és mozgalmas.
2015. márc. 22. 21:52
 1/4 anonim ***** válasza:

Heló!

Boudica sorozat - elég hosszú is - szeritnem megfelelne.

2015. márc. 22. 21:59
 2/4 anonim ***** válasza:
amin maalouf: a keresztesháborúk arab szemmel
2015. márc. 22. 22:20
 3/4 anonim ***** válasza:
Én a történelmi tényekre alapuló könyveket szeretem. Ha ez is érdekel, akkor szívesen leírom, hogy melyikek a legjobbak, legtényszerűbbek. (szerintem)
2015. márc. 23. 08:51
 4/4 Márciuska ***** válasza:

Jostein Gaarder: Sofie világa. Az alcíme Regény a filozófia történetéről, és ez igaz is. Tényleg jó!

Ha antikváriumból valahogy hozzáférsz, ajánlom Dékány András hajós könyveit. A Jadran-sorozatból (Matrózok, hajók, kapitányok, Kalózok, bálnák, tengerek, Csempészek, hősök, kikötők, Az elveszett sziget, Az Óceán Császára) sok mindent megtudhatsz a tengerészekről, a hajótípusokról, a kommunikációs zászlókról, meg egy sereg egyéb dologról, közben izgalmas, kalandos a történet is. Főleg az első részből lehet sokat tanulni.

Ha érdekel Egyiptom, akkor Christian Jacq sorozatát ajánlom Ramszesz életéről, vagy Hegedüs Gézától Az írnok és a fáraót.

Jules Vernétől is érdemes olvasni, pl.Grant kapitány gyermekei, A tizenöt éves kapitány, A rejtelmes sziget, Nyolcszász mérföld az Amazonason. Rengeteg, főleg fölrajzi ismeretet szerezhetsz belőlük.

2015. márc. 23. 13:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!