Milyen? Véleményeket várok a könyves blogommal kapcsolatban: lilapulcsis. Blog.hu
Érdekes a dizájn, nem igazán igazodtam ki benne. (Azért ha az ember gyakori látogató, valószínűleg ez nem probléma, de elsőre kissé elriaszt.) De legalább új, nem az átlagos, szóval semmi gond, csak a legújabb posztot nem lehetne erőteljesebben kiemelni? (Technikai kérdés, bár úgy vélem, nem.)
A hangulat jó, illik a blog címéhez, a dizájnelemeket eltaláltad. Ezzel gond nem is lesz. Nekem a könyvválasztás tűnik stagnálónak - YA-irodalom, meg pár ezen kívül eső, de elsősorban fiatal nők által (is) kedvelt művek. Ezt a szintet egyszer mindenki kinövi, szerintem, tehát ebből lehet még probléma. Bár egy helyen láttam egy posztot régebben kritizált művekről (illetve azok netes fellelhetőségéről, khm, ilyet nem illik, mi több, a legalitása megkérdőjelezhető), azért ott voltak bőven szépirodalmi remekművek. Nem állítom, hogy a modern szépirodalomban mindenkinek naprakésznek kéne lennie, és egy jól körülhatárolható zsánerben mozogni kritikai blognál nagy előny, de talán ez okozhat stagnálást. Nincs "vérfrissítés", nem nézel ki a komfortzónádból. Mondjuk azt nem tudhatom, mi van, ha mégis - egy olyan könyvről írni, ami már zsánerében taszít, nem lehet igazán.
Nem sokat olvastam az oldalról, de tetszik a kritika és az általános(abb) posztok elválasztása. Utóbbiakat igyekeztem kerülni, mert nem arra koncentrálok. (Mivel a könyvválasztásaid rendkívül távol állnak tőlem, nem akartam sokat maradni az oldalon. Bocsánat, egyéni preferencia.) Emiatt csak pár kritikát futottam át, összességében az a véleményem, hogy a reggeli kávé mellé ideális. Még az újságomra is marad időm. :) Magyarán: a kritika... kurta. Túl röviden írsz, miközben beleszaladsz a saját zavarodba is (pl. a Kiasasszonyok alatt spoiler-mentes tartalmi összefoglalót próbáltál adni, de rájöttél, hogy spoilerezés nélkül nem tudsz mit mondani). Aranyos a stílusod, nem egy unintelligens vihogás az egész, tehát biztosan olvastam volna még.
Ami az én meglátásom: írhatnál hosszabban. Ne zavarjon, hogy az olvasók beléd látnak (ezt valamelyik poszt elején írtad), benne is kell lenned a kritikákban. Valamivel kevesebbet tagadj (sok a tagadó mondatod, főleg a rád vonatkozók között, pl. nem tudom, nem vagyok jártas benne, nem vagyok szakértő, nem ismerem igazán stb.). Szigorúan csak az én véleményem: neked jól állna, ha szabadon beszélnél a könyvről. Másoknak az analitikus stílus jön be, te próbáld a kötelező köröket kiegészíteni egy terjengősebb egyéni véleménnyel. Az jó, hogy tudod, kiknek ajánld a könyvet. Az is jó, hogy néha van pontozási rendszer (tudod, hol helyezd el). Mégis, valami extra, csak rád jellemző érdekelne. Ajnánlanál pl. ideális olvasási pózt? A tökéletes tea-ízt, ami kiegészíti a könyv hangulatát? Milyen nyelven érdemes? (Ha magyarul olvasol, akkor sztornó.) "Eztveddmeg"-antikváriumból jó lesz-könyvtár-inkább töltsd le, nem éri meg a papírt kategóriák? Kiknek ajánlod, kiknek nem, milyen könyv előtt, után? Bármi, ami eszedbe jut. Valami kis szín szerintem jól jönne.
Egyébként kifejezetten szép oldal, tetszik. És jó a stílus is. Mondom, a könyvek nem az én világom, de nem hiszem, hogy a jövőben az én kedvenc zsánereim irányába mozdulnál el, tehát emiatt egy szót sem szóltam.
Ami nekem elsőnek szemet szúrt az az volt hogy a címkék közt szerepel egy olyan, hogy "jövőben játszódó", és máshol is ezt a kifejezést használod. Szerintem rövidebb és praktikusabb a közismert "sci-fi" elnevezés.
Aztán rákattintottam felül a "könyvek" szóra... és ez jött be:
A másik hogy sok könyvet olvasol, de alig kettőt találtam amit én is szeretek, de hát ízlések és pofonok :D Azért én azt javaslom, hogy jobban nézz körbe a sci-fi és főleg a fantasy műfajban. Esetleg valami fantasy-horror, mondjuk Clive Barkertől?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!