Ismertek művészekről (festők, zeneszerzők, szobrászok. ) szóló regényeket, melyeket?
Figyelt kérdés
2015. febr. 12. 15:43
1/6 Márciuska válasza:
Dallos Sándor: Aranyecset, A nap szerelmese. Én nem olvastam, csak anyukám, Munkácsyról szól.
2/6 anonim válasza:
Valós személyekről,festőkről,zeneszerzőkről, szobrászokról regényekre gondolsz mint Chopin meg mondjuk Van Gogh vagy fiktív művészekre ?
Valós személyekről,zenészekről szóló regények: A halhatatlan kedves, Eroica - Beethovenről szólnak
Paganini, Christian Jacq: Mozart könyvsorozat
Festőről, az az Munkácsy Mihályról szóló regény A nap szerelmese - Aranyecset
Egyelőre ezek jutottak eszembe, de nem olvastam őket... A halhatatlan kedvesből készült filmet láttam.
3/6 anonim válasza:
Irving Stone: Van Gogh élete (Van Gogh)
Székely Júlia: Schubertiáda (F. Schubert)
Láng György: A Tamás-templom karnagya (Bach)
Pierre La Mure: Moulin Rouge (Toulouse-Lautrec)
4/6 anonim válasza:
Benedek István: A ledöntött oszlop
Zsoldos Péter: Portré négy ülésben
5/6 anonim válasza:
Amiket 1- es írt, azok nagyon jó könyvek, tényleg. És nem csak Munkácsy Mihályról szól, hanem Paál László is szerepel benne, mivel ők jó barátságban voltak.
6/6 A kérdező kommentje:
köszönöm :-)
2015. febr. 12. 21:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!