Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Lehet attól jó egy középkori...

Lehet attól jó egy középkori regény, hogy a vallás teljesen kimarad belőle?

Figyelt kérdés
Igazából fiktív helyszínen játszódna, de a fejlettsége közékorhoz áll legközelebb.
2015. jan. 25. 20:14
 1/5 anonim ***** válasza:
A középkorban minden a földbirtokon és a valláson alapult
2015. jan. 25. 20:25
 2/5 anonim ***** válasza:
Nem lehetne átélni, és ha ezt kihagyod az arra utal, hogy nem tudsz sok mindent erről a korról.
2015. jan. 25. 20:30
 3/5 anonim ***** válasza:

Ha fiktív a világ, csak hasonlít a mi középkorunkra, akkor nyugodtan kihagyhatod a vallás kérdését. (Úgy vettem ki, hogy erről van szó.)

Amennyiben mégis a valódi, földi középkor adja a környezetet, akkor teljes egészében nem érdemes kihagyni a vallást, de persze az sem szükséges, hogy a szereplők teológiai vitába bonyolódjanak. Elég lehet, ha megjelenik egy-két pap, mint szereplő, és a párbeszédeken érezhető a karakterek vallásossága. (Pl. "Ki ez, még sose láttam a vasárnapi misén", stb.)

2015. jan. 25. 20:47
 4/5 A kérdező kommentje:
Igen, fiktív világról van szó. Még nem vagyok biztos benne, hogy egyáltalán nem lesz szerepe benne a vallásnak, de inkább a hatalmi viszonyokról, meg az egyes szereplők egyéni történetéről van szó.
2015. jan. 25. 20:54
 5/5 anonim ***** válasza:

Egyéni történetekben is ott a vallás, még ha fiktív a világ, akkor is. Elég nehéz elképzelni egy középkori fejlettségű univerzumot, ahol mindenki ateista, mert meg kell magyaráznod pár dolgot, amit a vallással nagyon egyszerűen lehet, de így kicsit nehézkes.

Érdekes agytorna elképzelni egy vallástalan világot, szerintem az a nagyobb érték benne, hogy totálisan nincs vallás, bár te valószínűleg csak mellékzöngének szánod. (És a vallástalanság nem ugyanaz, mint az, hogy nincs intézményesített vallás.)

2015. jan. 26. 06:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!