Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Ha könyvet szeretnék írni,...

Ha könyvet szeretnék írni, hogyan kezdjek hozzá?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogyan szedjem össze a gondolataimat, hogy valami rendszer legyen benne? Írjak először vázlatot? Nem regényt szeretnék írni, hanem inkább egy amolyan önismereti könyvet. Mit csináljak, hogy ki is adják, ha készen van? Szeretném, ha könyvesboltokban kapható lehetne majd. És egyáltalán, mennyi ideig tarthat egy könyv megírása?
2008. aug. 20. 16:57
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

A kiadással kapcsolatban sajnos nem tudok segíteni, de úgy láttam,hogy ilyen kérdés már szerepelt itt, a keresőben keress rá.

Az írással kapcsolatban először is a következőt kellene kitalálni:

- pontosan mit szeretnél az olvasóknak adni - "csak úgy" tanácsokat, vagy saját tapasztalataidat, vagy kitalált/megtörtént sztorikat, amikből tanulhatnak stb.

- mit jelent az a fogalom, hogy "önismeret" - egyszerűnek tűnik, de nem biztos hogy az, én mindenesetre ezt tisztáznám először is.

- gyűjtögesd össze, mik tartozhatnak az önismerethez, mik befolyásolhatják, fejleszhetik, vagy gátolhatják - ezekről lehetne pl. 1-1 fejezetet írni.

- érdemes lenne utánaolvasni, hogy mások mit írtak erről, mert ugyanazt még egyszer nem célszerű leírni, viszont mások munkáit felhasználhatod szakirodalomként: X szerint... stb.

Lenne még ötletem, de ha megadnál még pár részletet a könyvvel kapcsolatos elképzeléseidről, akkor pontosabb választ tudok majd adni.

2008. aug. 22. 22:57
 2/7 anonim ***** válasza:
93%

Elösször is sok sikert a könyvhöz ;) Tippek: elösször csak címszavakat, esetleg azon belül emlékeztető szavakkal tervezd meg a könyved tartalmát. Én 3 hónapja írom a könyvemet :) És ezzel a kiadóval szeretném kiadni:

[link] nagyon sokmindent, borítótervet, kalkulátort, egyéb könyveket, akciókat is megtalálsz itt! Mégegyszer is; sok sikert!

2009. febr. 7. 09:17
 3/7 anonim válasza:
100%

szia

irtam már egy könyvet igaz még nem adtam ki mert nem is tudom h egyáltalán akarom e:)

elég hosszu lett és most a másodikat kezdtem el..:)

az elsö könyvem egy álmodozásból jött..

(mi lenne ha..?)

feküdtem az ágyamban és gondolkoztam álmodoztam stb és egy történet alakult ki a fejemben:)

biztosan van neked is olyan "álmaid" amiket tudod h soha nem fog megtörténni...ezt könyvben leirhatod mindent amit gondolsz.

álmodozz és egy nagyon jo kis történet alakul ki belöle amit papirra vethetsz:)

remélem segithettem...

2009. szept. 25. 19:28
 4/7 anonim válasza:

"Mennyi ideig tarthat egy könyv megírása?"

Ha kalandozik épp a fantáziád és csak úgy jönnek a gondolatok akkor gyorsan megy az írás és akkor csak úgy telnek az oldalak, de ha épp nehezen jut eszedbe valami akkor lassan. Egy könyv megírása mindig tovább tart mint egy könyv elolvasása. Vegyük például azt ha van egy könyv ami nem tetszik neked, de olvasod (szóval erőlteted) akkor lassan haladsz. Ha egy könyv tetszik neked és olvasod akkor gyorsan haladsz mert érdekel is. Ez a két alapeset. Vedd alapul azt hogy mennyi idő alatt olvasol ki egy könyvet amit nem szeretsz és szorozd meg hárommal. Ez van akkor ha erőlteted az írást. Ugyanígy a jó könyvnél is. Tehát ez is attól függ...

2011. júl. 27. 22:46
 5/7 hazi78 ***** válasza:
Szia ezen az oldalon találhatsz pár tanácsot: [link]
2012. júl. 9. 13:21
 6/7 anonim válasza:
Én is ilyanban gondolkozok,habár a kérdéstől eltelt 6 év,e könnyen írhatsz könyvet:kell egy kis agyserkentő (egy jó buli megteszi)másnaposan könnek az ötletek kapcsold be a géped és irj.meg kel 5 k kávé,és mozul ki a szabadba is.
2014. ápr. 25. 21:14
 7/7 Norbybub válasza:
Hat ne hosszutavra ird a konyvet mert akkor lehet eleted vegeig eltart valami korabbi dologra kenne concentralj es akkor hamarabb befejezed de akkor az a konyv nem olyan erdekes mint ha eleted vegeig irnad mert akkor sokkal tobb kovetod lenne ha jol forog az agyad. De szerintem nem elegge h meghodisd a vilagot. Mondjuk ez nem ide tartozik csak kicsit elvagyok melyulve szoval adtam par tanacsot fogad meg oket mert igazak.
2016. okt. 24. 23:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!