Mi a kedvenc idezetetek? Ha lehet ne ilyen elcsepelt tini idezetek irjatok mint pl. 'Az elet olyan mint a blabla. '
"Nagyon könnyű sírni, ha egyszer rájövünk az igazságra: mindenki, aki számít, előbb-utóbb elhagy vagy meghal. Bizonyos idő után minden ember túlélési esélye eléri a nullát."
Chuck Palahniuk
"Könnyű búcsúzni annak, aki éppen szabadul."
Benyák Zoltán
"Az optimista azt hiszi, a létező világok legjobbikában élünk. A pesszimista attól fél, hogy csakugyan abban élünk."
Murphy
"ALTATÓ
minden veszteség
fájdalomba csomagolt
megkönnyebbülés"
Fodor Ákos
"Néha azt kívántam, bárcsak levagdoshatnám magamról azokat a régi emlékeket, hogy elfújja őket a szél."
Mark Lawrence
"Nem számít, kitől kapunk bocsánatot, amíg mi nem tudunk felejteni."
Jodi Picoult
"Csudálkoztam, hogy a többi halandók folytatni tudják köznapi életüket, pedig meghalt az, akit az én nagy szeretetem szinte föléje emelt a halál gondolatának; még inkább csudálkoztam azon, hogy én magam, ki teljesen egy voltam vele, az ő halála után is élni tudtam. Gyönyörűen mondta valaki, hogy barátja az ő „lelke fele". Én is úgy éreztem; lelkem az övével egybeforrva egy lélek volt két testben. S talán azért irtóztam tovább élni, mert nem akartam fél-életet; s azért féltem meghalni, nehogy, akit annyira szerettem, velem és bennem egészen meghaljon."
Szent Ágoston
"Annyi bizonyos, aki egyszer a kritikát megízlelte, örökre megundorodik minden dogmatikai fecsegéstől, mellyel azelőtt szükségből beérte, mert eszének szüksége volt valamire, s jobbat foglalkoztatására nem találhatott"
/Immanuel Kant/
Ez csak egy-kettő a sok kedvencem közül. Fogyaszd egészséggel!
,,Vannak dolgok, amiket semmilyen varázslat nem pusztíthat el, mert önmagukban is varázslatosak."
,,A káosz ellen legjobban a káosszal vehetjük fel a harcot!"
,,Egy királyt nem a fegyverei és a hatalma teszi naggyá, hanem az emberek, akik követik őt."
,,Elmúlhatunk, de cselekedeteink nem tűnnek el nyomtalanul, örökké élnek az örökké tartó eredményekben és következményekben. Vándorok vagyunk, de lépteink nyomát nem fújja el a szél, semmi sem történhet, ami nem a múlt következése lenne, hiszen a jövő is csak a múlt folytatása."
,,Egy uralkodó nem attól lesz első, hogy embereket kényszerít térdre, hanem ösztönzi népét, hogy álljanak mellé."
"Aki ismer másokat, okos. Aki ismeri magát, bölcs. Aki legyőz másokat, erős. Aki legyőzi magát, hős."
Lao Ce
Nekem nagy örömöt okoz az ábrándozás, az életem és környezetének motorja. Ez az ami nekem erőt ad. Így ez az idézet vagyok én:
“Elég művész vagyok ahhoz, hogy a képzeletemet szabadon engedjem. A képzelet fontosabb, mint a tudás. A tudás korlátozott. A képzelet az, ami körülöleli a világot.” – Albert Einstein
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!