A szerzők azok csak költők vagy beletartoznak az írók is?
Barátnőmmel fennakadtunk egy ilyen kérdésen,szerintem az írók is szerzők de lehet én gondolom rosszul kérlek válaszoljatok értelmesen köszönöm:)
14/L
Majdnem minden művészeti ágban vannak új művet előállító alkotók, vagyis szerző alatt én ezeket értem. Vannak szak- és szépirodalmi szerzők (= írók, költők), de hova tegyük a zeneszerzőket, dalszövegírókat, videoklip készítőket, a filmeseket (sztori írókat), színházi darabok íróit, a festőket és szobrászokat, fafaragókat, építőket, tereprendezőket? Jó, a szobrász és faragóművész, építő, térképező és tájrendező mérnök státusa látszólag lehet bizonytalan, de végső fokon ők is szerzők, mert műalkotás fűződik a nevükhöz. A fogalom széleskörű, nem is hinnénk mennyire!
Mindenki szerző, aki műalkotást vagy egyedi, új kulturális (tudományos is) és művészeti alkotást készít és érte felelősséget vállal, vagyis nevét adja hozzá. Én így gondolom, lehet, hogy nem teljesen pontos, de az alábbiakban is lehet tájékozódni.
#3-as:
Szóval, hajjaj, ha ez a kérdés annyira egyszerű lenne, hogy írókból és költőkből kéne csak választani... :D
Bocs, de ezt mindenképpen be akartam szúrni, az elejére kellett volna..., tessék képzeletben oda helyezni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!