Tudnátok nem csajos (főleg, de nem feltétlenül fantasy) könyvsorozatokat mondani?
Amiket ismerek: Harry Potter, A tűz és jég dala, A gyűrűk ura, A széthullott birodalom. Most olvasom Az éhezők viadala 3-at, nekem a stílus már vetekszik a lányregényes stílussal, mármint nagyon érezhető, hogy nő írta. Persze attól a cselekmény még jó, de értitek. Más, amit találtam még, az Évszázad Trilógia, ami történelmi, a többi meg csajos, vámpíros...stb mint az Árnyalat-trilógia, Luxen, Időtlen szerelem-trilógia, Pokoli szerkezetek, Gyönyörű sorscsapás...stb mind lányosak leírás, borító stb alapján :/
A Divergent sorozat milyen? (Négyes//A beavatott//A lázadó//A hűséges)
Assassin's Creed sorozat? Librin jó értékelése van.
Darren Shan démon világ sorozata.
Darren Shan vámpír könyvek, meg még a Zom-B sorozat,
Város-trilógia tőle.
Christopher Paolini: Eragon,Első szülött, Örökség
James Dashner:Útvesztő(I.),Tűzpróba(II.).
Rick Riordan:Percy Jackson és az olimposziak sorozat.
Fantasy:
Robert Jordan: Wheel of Time (Az idő kereke) sorozat
Terry Brooks: Shannara sorozat
Terry Goodkind, David Eddings, Raymond E Feist, Patrick Rothfuss, Brandon Sanderson könyvei...
A Divergent sorozat eléggé lányos, és emellett gyenge is. Az első kötetben még van némi akció, de a második kötet 90%-a ilyen szeret-nemszeret tini picsogás.
Én is fiú vagyok, és eddig még nem olvastam hölgy által írt fantasy könyvet, amiben a szerelmi szál ne lett volna szirupos, érzelgős. Még az olyan klasszisoknál is, mint a Harry Potter... a 4. könyvnél végig fintorogtam, mikor mindenki szerelmes lett mindenkibe, és most ki kit szeret stb.
Érdekes módon a férfiak által írt könyvekkel nincsenek ilyen problémáim; ők egész másképp kezelik a romantikát. Élvezhető, intenzív, de egyáltalán nem csöpögős (jó példa pl. Stuart Hill Icemark-trilógiája - nem tudom, hogy megjelent-e magyarul).
Debra Doyle-tól a Varázskör sorozat (7 vékony kötet) nekem tetszett. Varászlófiúról szól, de nem ilyen megsuhintom a pálcámat és kész típusú. Mindenféle kalandokba keveredik a srác.
A Divergentnek eddig az első két részét olvastam. Lány vagyok, de nem az a tipikus lányos lány és én kerülöm a romantikus dolgokat. Engem konkrétan az zavart hogy túl sok belső gondolatát hallottam a főszereplőnek és bár tudom hogy csak kb 16-17 éves, de idegesített hogy annyi gyerekes, ostoba döntést hozott, kicsit jobban gatyába rázhatta volna magát, persze biztos ez az élethűbb változat, mert minden ember félne ilyen helyzetekben amiben ő volt, de hát nekem ez már idegesítő volt.
Viszont maga a sztori meg elég jó, úgyhogy kíváncsi vagyok a végére.
Sajna néha el kell viselnünk egy kis romantikát a kaland kedvéért.
Nem tudom minek kell minden akcióba belekeverni egy kis romantikát. Vagyis de igen, tudom: pénz.
- Silvana de Mari: Az utolsó tünde sorozat
- Philip Pullman: Az Úr sötét anyagai trilógia
- Raymond A. Feist: Résháború sorozat (A mágus, A tanítvány, Ezüsttövis, Sethanon alkony)
- Jonathan Stroud: Bartimeus sorozat
- M. I. MacAllister: Ködfátyol sziget trilógia
- Kai Meyer: Hullámok gyermekei trilógia
- Diana Wynne Jones: Howl-trilógia (A vándorló palota, Az égi palota, A másik palota)
- Derek Meister Gyilkos fény trilógia (A harmadik rész még nem jelent meg magyarul, és nem biztos, hogy valaha kiadják...)
- Pierrot: Jonathan Hunt sorozat (Ez magyar könyv, időutazós, és hát... néhol érezni, hogy nem elég gördülékeny a stílus, néhol kicsit furán veszik ki magukat a párbeszédek, de az alapötlet azért jó, egy esélyt megérdemelhet.)
Ha nem ragaszkodsz sorozathoz, akkor ajánlom még James Rollinstól a Káoszt és Frank Schatzingtől a Rajt. Plusz: Tad Williamstől A virágok háborúja is jó!
Kevin Hearne- A vasdruida krónikái mindenképpen. Apámmal együtt olvassuk, pasis, fantasy, bár nem tudom hogy állsz a kelta illetve a skandináv mitológiával, mert abból van benne nemkevés.
Ami nem sorozat, és bár nő írta, nem csöpögős: Meiszner Krisztina- MásValaki problémája.
Amit pedig nem olvastam még, pedig bő 9 hónapja van a polcomon, a Rovásember. Ezt pusztán a fülszöveg alapján merem ajánlani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!