Fontos! Üvöltő szelek,9. fejezet vége felé Linton milyen szívességre utal amit Heathcliff tett neki?
erre gondolsz? : Mondd meg nekem az
igazságot, de rögtön. Ne félj, hogy ártasz vele neki! Noha éppúgy gyűlölöm, mint eddig,
túlságosan nagy szívességet tett ő nekem, hogysem lelkiismeretfurdalás nélkül tudnám kitekerni
a nyakát.
Nos, ezt nem Linton mondja , hanem Hindley Chaty batja, es a tartozas a gyermeke eletere vonatkozik.
- Ki van ott? - kérdezte, mikor hallotta, hogy valaki a lépcsőhöz közeledik. Felismertem
Heathcliff lépteit, és én is kihajoltam, hogy figyelmeztessem, ne közeledjék. Abban a percben,
amint levettem a szemem Haretonról, a gyerek egy hirtelen mozdulattal kiszabadította magát a
vigyázatlan kezek közül, melyek tartották, s lezuhant.
Alig volt időnk összeborzadni a rémülettől, máris láthattuk, hogy a gyereknek semmi baja sem
történt. Heathcliff épp kellő pillanatban érkezett a lépcső aljához, egy ösztönös mozdulattal
elkapta zuhantában, és talpára állítván, feltekintett, s megnézte, ki a szerencsétlenség okozója.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!