Elgondolkodtató könyveket tudtok?
Valami, ami csak úgy olvastatja magát és miután végeztél vele, csak bámulsz magad elé.
Krimit, scifit nem szeretem, minden más, akár önéletrajz (csak ne rock előadóké) lehet. A kedvencem a Battle royale. :)
Előre is köszönöm!
Victor Hugo: A nyomorultak
Rohadt hosszú: 1500 oldal, de megéri elolvasni! Az egyik legjobb regény, és egyértelműen a legjobb kötelező, amit valaha olvastam. 17/f
Daniel Keyes - Virágot Algernonnak
Nagyon ajánlom, igazán jó könyv!
15L
Billy Milligan háborúi
1984
Éjanyánk
Aldous Huxley - Szép Új Világ
Ez és amit írtak előttem az 1984 George Orwelltől szerintem alapművek.
Ez eléggé hosszú lesz, nézd el nekem.
Mihail Bulgakov: Kutyaszív, Mester és Margarita
Dosztojevszkij bármelyik műve (,bár tapasztalatom szerint a legtöbben unalmasnak és száraznak találják az ő könyveit. Kedvenceim a Karamazov testvérek, Az ördögök és a Félkegyelmű, de jó még a Játékos című kisregénye is.)
Bret Easton Ellis bármelyik műve (egy-kettő nagyon gyomorfelforgató tud lenni)
Joseph Heller: 22-es csapdája
Uladzimir Nyakljajeau: Kandúr a zsákban (Fehérorosz szerző, de a diktatúrákról nagyon jó történetei vannak.)
Lev Tolsztoj: Feltámadás
Maxim Gorkij: Artamonovok
Ken Kesey: Száll a kakukk fészkére
Kötter Tamás: Rablóhalak, Dögkeselyűk
Thomas Mann: Varázshegy, A Buddenbrook ház
Guy de Maupassant: Szépfiú
Móricz Zsigmond bármelyik regénye (a novelláit nem tartom olyan jónak)
Zahar Prilepin: Mert mi jobbak vagyunk...
Oscar Wilde: Dorian Gray arcképe
Émile Zola bármelyik regénye, kivéve a Nana, mert abban csak a nőnek az ügyes-bajos dolgait írja le, semmi elgondolkodtató nincs benne
Ha mégse szeretnéd nagyon megerőltetni az elméd, de mégis arra vágysz, hogy egy történet után csak ülj és nézz ki a fejedből, akkor ajánlom még H. P. Lovecraft érett rémtörténeteit (1924-től haláláig). Azok eléggé meg szoktak döbbenteni még engem is.
Remélem, hogy segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!