Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Számítógépbe vagy füzetbe...

~Enii~ kérdése:

Számítógépbe vagy füzetbe írjam a regényem?

Figyelt kérdés

Nem rég elhatároztam, hogy igen, szeretnék írni egy regényt. Ez lesz al első ilyesmi próbálkozásom. Szerintetek mi a jobb, kényelmesebb, esetleg hasznosabb megoldás? Ha valami féle füzetbe, esetleg számítógépen írom meg? Ha számítógépen, akkor wordbe?

Esetleg van valami más tippetek, tanácsotok egy kezdő, kibontakozni vágyó írónak?

Megköszönném segítségetek.

2014. dec. 12. 19:42
 1/5 anonim ***** válasza:
42%
Ahová jobban esik nekd. Ahogy könnyebb.
2014. dec. 12. 19:58
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

De azt sem tiltja semmi, hogy mindkettőbe. Először leírod egy füzetbe, majd később számítógépre viszed. A Word hasznos szövegszerkesztő, jó a helyesírás-ellenőrzője, csak ne azzal töltsd az írás helyetti időt, hogy megformázod a szöveget, mert "könyvszerűbben jól néz ki".

De ahogy neked kényelmesebb.

2014. dec. 12. 20:24
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Én füzetbe vázlatolok, ötletelek és számítógépen írom magát a tényleges történetet. De nagyon lassan haladok vele számítógépen, nagyon knéyelmetlen. Több mnit kétszer annyi van meg a füzetben időrendi sorrendben, mint amennyit beírtam a gépbe.
2014. dec. 12. 20:54
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Én is mindkettőben dolgozom! Nálam mindig van egy füzet, mindenhová magammal viszem. Amikor jön a hirtelen ötlet, ihlet, akármi, akkor leírom. Ebben a füzetben vázlatok vannak, szereplők tulajdonságai, pici dialógusok, még rajzolni is szoktam bele. Ebből szoktam "puskázni", amikor már laptopon (wordben) írom a történetet. Szerintem nagyon hasznos, mert a füzet egy zanzásított verzióját tartalmazza a történetnek, és könnyű számon tartani, hogy pl melyik szereplő milyen tulajdonságokkal, szokásokkal rendelkezik, ezekre egyszerűen vissza lehet utalni.

Jótanács: Ha a gépen akarsz dolgozni, még csak véletlenül se legyen internetkapcsolatod. Én nem tudom rávenni magam, hogy egy word dokumentumot bámuljak, ha ott villog a wi-fi elérés. :D

2014. dec. 12. 22:23
 5/5 anonim ***** válasza:
Nálam mindig van egy kis füzet, hogyha utazás közben jön az ihlet lebírjam írni, de amúgy a gépbe írom. Kevésbé fárasztó, nincs olyan gond, hogy esetleg elmaszatolódik, olvashatatlan lesz valamitől, ha másoknak is megakarod mutatni elég elküldeni egy részletet.
2014. dec. 13. 00:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!