Hogy kell kiejteni a Harry Potter-ben a varázsigéket/bűbájokat/rontásokat/átkokat?
Ezeket nem tudom (bizony, szinte egyet sem tudok) :
Aquamenti
Avis
Aqua Ercuto
Baziteo
Demonstrate
Depulso
Diffindo
Disaudio
Duro
Ferula
Geminio
Glisseo
Legilimens
Levicorpus
Liberacorpus
Locomotor
Meteoronto recanto
Mobiliarbus
Mobilicorpus
Orchidessis
Piertotum locomotor
Protego
Reducio
Relaxo
Repudio muglicum
Rictusempra
Serpensortia
Silencio
Silentium
Sonorus
Suvickus
Tergeo
Vingardium leviosa
Alohomora
Anapneo
Annullate
Cave Malicium
Colloportus
Descendo
Dissendium
Evapores
Exlukhops
Finite Incantatem
Hippokrax
Homenum Revelio
Morsmordre
Obscuro
Pirocus
Piroinito
Priori Incantatem
Renervate
Salvio hexia
Transportus
Vizualicus
Incarcerandus
Locomotor mortis
Obstructo
Oppugno
Relaxo
Carbunculus
Densaugeo
Pofix
Tarantallegra
Avada Kedavra
Confringo
Confundo
Crucio
Expulso
Petrificus totalus
Pherecitius mangicus
Reducto
Sectumsempra
köszi a válaszokat!
Ez komoly? Latinosan, nagyjából úgy, ahogy le van írva. Az s-ből sz lesz, a c-ből k többnyire, a többi marad.
Kivéve a Crucionál pl, ott "krúszió"-nak ejted.
A c-t kicsit sz-esen ejtik, de szerintem ne egy halottnyelv kiejtésén vesszünk össze.
Talán ne a varázsigékről próbálj vele beszélgetni?! :)
Ha a Harry Potterről kérdeznek, kezdj el arról beszélni, hogy a varázsvilág bunkókból áll, Hagrid is megmondta az első könyvben, hogy nem azért nem fedik fel magukat, mert félnek a boszorkányüldözésektől, hanem mert nem akarnak mágiával segíteni a mugliknak. Ron és Sirius hatalmas tahók, akik simán vannak olyan rasszisták, mint a Malfoy család, csak ők pont az aranyvérűeket utálják, egy tizenegy éves gyerek szülei által ráerőltetett világképe (tudjuk, hogy a varázsló szülők gyerekeit otthon taníttatják, így más világképet nem nagyon ismernek) dönti el, hogy egész életében hogyan fogják kezelni, az iskola igazgatója egyértelműen kivételez bizonyos diákokkal, mindenki felháborodik, amikor az állam bele akar szólni egy állami fenntartású iskola ügyeibe, senkiben fel sem merül, hogy ne varázslást használjanak valamire, az állam nem felel senkinek, és ha egy diák majdnem megöl valakit, azért büntetőmunka jár. Esetleg azt is megjegyezheted, hogy a DS szigorúan véve nem volt illegális: a törvény azt mondta ki, hogy engedély kell minden három vagy több diákból álló rendszeres gyűlésnek, ők pedig akkor találkoztak, amikor mindenki ráért és Harrynek kedve volt. A törvény az ilyesmit nem tiltja.
Beszélj ezekről jó hosszan és garantálom, hogy senkit nem fog érdekelni a kiejtésed.
Amúgy meg ahogy előttem is írták, úgy ejted, mintha latinul lenne.
De csak mert nagyon unatkozok, azért írom le :D
Aguamenti, Avisz, Agua Erkútó, Báziteó, De/imonsztrét, Depulzó, Difindó, Diszaudió, Dúró, Ferula, Geminió, Glisszeó, Legilimenc, Levikorpusz, Liberakorpusz, Lokomotor, Meteorontó Rekantó, Mobiliárbusz, Mobilikorpusz, Piertótum Lokomótor, Protégó, Redúció, Rilexó, Repúdium Muglukim, Riktuszemprá, Szerpenszortia, Szilensz/ció, Szilentium, Szonórusz, Suvickusz, Tergeó, Vingárdium Leviósza, Alohomóra, Anapneó, Annulét, Kév Malícium, Kolloportusz, Diszendo, Diszendium, Evaporesz, Finíte Inkántátem, Hippokrosz, Homenum Revelió, Morsmórdre, Obszkúró, Pirókusz, Prioriníció, Priori Inkántátem, Szalvió Hekszia, Transzportusz, Inkárcerándusz, Lokomotor Mortisz, Obsztruktó, Oppugnó, Rilaxó, Karbunkulusz, Tarantellagra, Avada Kedavra, Konfringó, Konfundó, Krúció, Ekszpúlzó, Petrifikusz Totálusz, Reduktó, Szektunszemprá.
:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!