George R. R. Martin Trónok Harca könyvsorozata hogy van sorrendben?
Game of thrones - trónok harca 1
Storm of swords - kardok vihara 2
Feast for crows - varjak lakomája 3
Dance with dragons - sárkányok tánca 4
Winds of winter - a tél szelei 5 ( még nem jelent meg)
Ha teheted, angolul olvasd, mert a magyar fordítás hátborzongatóan szutyok - szerintem.
1. Trónok harca
2. Királyok csatája
3. Kardok vihara
4. Varjak lakomája
5. Sárkányok tánca
Eddig ezek jelentek meg, ilyen sorrendben kell őket olvasni. A tél szelei lesz a következő, a 6. kötet, ami majd jön.
A Királyok csatáját kihagyta a válaszoló: az a második kötet. :) Elvileg hét kötetes lesz.
Még egy jótanács: úgy értelmezem, nem olvastad még a könyveket, tehát SOHA ne olvasd el a könyvajánlókat! Az egyik legnagyobb fordulatot olyan szemrebbenés nélkül spoilerezték el nekem, hogy győztem szitkozódni.
Ahogy írta a 2.válaszoló is. A könyvek címe nem Trónok harca, hanem A Tűz és Jég dala, csak az első könyv és az HBO sorozat címe Trónok Harca.
És az említetteken kívül van egy ehhez kapcsolódó novellasorozat, ami az aktuális történet előtt kb. 90 évvel játszódik, sztem az is jó. Magyarul asszem A Hét Királyság Lovagja címen jelent meg az eddigi 3 novella, de angolul Tales of Dunk and Egg:
1. The Hedge Knight
2. The Sworn Sword
3. The Mystery Knight
és a 4. The She-wolves of Winterfell tervben van
Ezek kívül ha majd olvasod a könyveket fogják benne néha említeni a "sárkányok tánca" névre hallgató testvérháborút, erről is jelent meg 2 iromány, ami az események szempontjából sorrendben:
1. The Rogue Prince (A zsiványherceg)
2. The Princess and the Queen (A hercegnő és a királyné)
Plusz ezév október végén jelent meg a The World of Ice and Fire (A Tűz és Jég világa), ami egy világkönyv, tehát bemutatja az ismert világot.
A negyedik válaszoló írja jól.
Amúgy én mindet magyarul olvastam, nekem semmi problémám sem volt a fordítással...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!