Írok egy regényt, de nem tudom, hogy melyik oldalra rakjam fel. Ajánlanátok valamit?
A legfapadosabb megoldás a blog, de azt szinte senki sem olvassa, tehát visszajelzést alig fogsz kapni. Bár csinálhatsz olyat, hogy feltöltöd blog formátumba, és belinkeled ide a GYK-ra kérdésként, hogy mit szóltok/szólunk hozzá.
Ezen kívül vannak amatőr íróknak oldalak, pl. az egykor Harry Potter fanfictionra kiépült, de mostanra azon túlnőtt Merengő, aztán ott az Imagine (ez fictions.hu néven fut), van egy anime fanfiction oldal, aminek a merengőhöz hasonlóan van egy eredeti történetes része (ez az anime-fanfiction.hu), aztán még van a tortenetek.hu, bár ők jobbára erotikus sztorikat fogadnak, de elvileg bármit feltölthetsz oda is, és legvégül ott a karcolat.hu, na azt nem ajánlom, ott nagyon alapos mindenki, az adminok már egy vesszőhiba miatt is a fejedet veszik, tökéletes demotiváló oldal kezdő íróknak :-D
Egyébként szubjektív vélemény, de szerintem érdemesebb picit hosszabban kiereszteni a fejezeteket, tehát nagyjából 4-6 oldal 12-es betűmérettel írott anyag az a mennyiség, amit már érdemes beküldeni valahová.
A karcolat.hu-n az adminok jobbára inaktívak, a szerkesztők véleményezik a műveket. És nem egy vesszőhiba a gond, hanem a szövegértés hiánya - nem fogadnak regényeket. Nem javaslom ezt az utat, úgyis olvasatlanul fordul vissza.
Mehet még a Napvilágra is, bár nem tudom, mennyire aktívak regények terén. Mivel ott egyben kérik, kisebb az olvasási hajlandóság, mint a fejezetes feltöltési rendszerű oldalakon (az első válaszadó által említett helyek).
A Karcolat ugyan elvileg valóban nem fogad regényeket, de több fejezetből álló műveket igen, és láttam én már ott olyan több fejezetes írást, ami simán kitenne egy rövidebb regényt, ha egymás mellé tennéd a fejezeteid.
Ettől függetlenül ott azért szerintem indokolatlanul sokat csépelik a beküldőket, van egy törzsgárda, ami elég dölyfösködve lefitymál szinte mindet, ami az útjába kerül, én épp ezért soha nem is küldtem nekik semmit, mert bár alapvetően egyetértek a támogató jellegű kritikával, ami ott megy az inkább olyan, mintha egy csapat kiéhezett keselyűnek dobnád az írásod...
Az meg külön muris, hogy ennek ellenére vagy talán pont emiatt valaki beküldött nekik egyszer egy Örkény novellát, és furcsa módon nem szúrták ki rögtön, hogy valaki szándékosan plagizált.
Szóval szerintem a Karcolat egy nagyon, ha szabad így fogalmaznom sznob hely.
(első kommentelő vagyok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!