Ajánlanátok nekem regényt?
Regényt akarnék olvasni esténként elalvás előtt, ami gondolkodtató, tanulságos, de jól olvasható. Lehet klasszikus amit régen írtak, vagy a történelmi időkben játszódik. Mint a kötelező olvasmányok iskolákban.
Elkezdem a 100 év magányt, de nem bírtam befejezni. Összefüggéstelennek tűnt és nem jött át a mondanivalója.
Ó, lehagytam: csak a vicc kedvéért, próbáld ki Proust Az eltűnt idő nyomában c. regényfolyamát. Anyukám ezt szokta olvasni, ha nem tud aludni, bár ő azt mondja, azért, mert annyira unalmas, hogy ettől aztán tényleg elalszik az ember.
(Én Tolsztoj stílusával vagyok így. Talán őt is megpróbálhatod, igazából jól olvasható, elgondolkodtató, klasszikus, de én öt oldal után mindig elaludtam tőle. Pavlovi reflex lehet.)
- Merle: Állati elmék
- Orwell: Állatfarm
- Rafael Ábalos: Grimpow
- Daniel Keyes: Virágot Algernonnak
- Selma Lagerlöf: A halál kocsisa
- Paul Sussman: A jeruzsálemi templom titka
- Jókai: Egy az Isten
- Mark Twain: Koldus és királyfi
Igaz, hogy ijesztően vastag könyvek, és kissé dagályosak is néha, de érdemes belelesni Henryk Sienkiewicz könyveibe. (Tűzzel-vassal, Özönvíz, A kislovag - trilógia, Quo vadis - klasszikus a korai kereszténységről)
Esetleg kipróbálhatod Coelho könyveit. Annak ellenére, hogy jól megfogható történet általában kevésbé van bennük, mégis nagyon lendületesen lehet olvasni őket, és igazán elgondolkodtatóak.
Orwell helyett Zamjatyin de egyébként a Proust tényleg marcona jó idő mire az összes könyvet elolvasod Manntól is olvashatsz Canetti modernek közül mondjuk Murakami is jól olvasható esetleg ha anno kimaradtak Asimov regényei.
Mondjuk a tanulságos nehezen értelmezhető.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!