Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Miért csak ezeket az írókat...

Miért csak ezeket az írókat ismerik az emberek?

Figyelt kérdés
Miért van az,hogy mostanában mindenki csak Leiner Laura, Stephenie Meyer, J.K.Rowling, Suzanne Collins könyveket olvas ? Ezzel van tele az egész oldal.
2014. nov. 10. 21:59
 1/7 A kérdező kommentje:
Ja meg John Green.
2014. nov. 10. 22:01
 2/7 anonim ***** válasza:
Mert itt a latogatok haromnegyede tini.
2014. nov. 10. 23:14
 3/7 anonim ***** válasza:
Mert ez a divat.
2014. nov. 11. 00:21
 4/7 anonim ***** válasza:

Ezek a népszerűek, mondjuk inkább úgy. Bár hogy 2015-ben még népszerű az olvasás (szomorú ezt leírni, igaz vastagon benne van az oktatási rendszerünk), főleg itthon, addig nekem mindegy ki mit olvas.

Ha lennének platformok, helyek, ahol könyveket népszerűsítenének és mindenki megtalálná a maga ízlését, akkor talán mélyebb témákkal is találkozhatnának.

2014. nov. 11. 05:30
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Attól, hogy ezen az oldalon elég sok kérdés foglalkozik velük, még nem csak ezeket az írókat ismerik az emberek. Ahogy korábban is írták, sok tini irkál ide, és ők azok, akik mindenféle apróságot megkérdeznek a könyvekkel kapcsolatban, vagyis jobban megjelennek ezek a kötetek.
2014. nov. 11. 08:39
 6/7 anonim válasza:
A probléma az, h nem is az írót ismerik, csak a könyvet olvassák. Személy szerint én is az "örült csitri" kategóriába tartoznék, de semmi pénzért nem olvasnék CSAK olyan könyveket. Én oda vagyok az olyan történetekért amik a múltban játszódnak, vagy valami különleges helyen. Olvastam már gyerekeknek szóló könyvet (Holly Webber, imádom a állatkás sztorikat) és felnőttnek szólót is (Fejős Éva pl.). De nem tartom nagyra, hogy valaki behódoljon a divatnak és még a könyvekből is csak a népszerűt olvassa. Persze én is olvastam L.L.-t és az Éhezők Viadalát is, de nem azért mert az a trendi, a menő vagy mert cikinek tartom a régi könyveket. :)
2014. nov. 15. 10:41
 7/7 anonim ***** válasza:

Többnyire azért szerintem olyan könyvek lesznek népszerűek, amik megérdemlik. Pl. szerintem az Éhezők viadala és a Harry Potter ez a kategória. Jó, néha feldob a piac egy-egy középszerű irományt is (lásd Twilight) és igen, az Szjg-nek is nagyobb a füstje mint a lángja, de azért nem ez a nagy többség. Bár lehet hogy ez csak az én naivitásom.

És szó sincs róla, hogy csak ezeket ismernék az emberek, mert mindenki ismer ezeken kívül egy rakás másik könyvet is, egyszerűen ezek alkotják azt a közös halmazt, amiről mindenki hallott, amit mindenki (na jó, a nagy többség) szeret, és amiről mindenki beszél.

2014. nov. 15. 16:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!