Hol találom meg az eredeti Peter Pan könyvet J. M. Barrie-től?
Szeretném elolvasni az eredeti, "cezúrázatlan" regényt, de nem tudom mit keressek. Kiadó, bolt (ha lehet a neten szeretnék egyet) és cím alapján szeretnék segítséget kérni, hogy hol, mit keressek pontosan?
Annyit tudok, hogy a "cenzúrázatlan" változatot nem fordították le magyarra.
Köszönöm. :)
Nem igazán tudom, hogy mit is takar a cenzúrázatlan változat, de több oldalon is olvastam, hogy ezt a verziót nem fordították magyarra és kíváncsi lennék rá.
(Azért is érdekel, mert barátnőm azt mondta, hogy az eredeti történetben Peter megöli azokat a gyerekeket, akik elértek egy bizonyos kort és kíváncsi vagyok, hogy tényleg így van-e, mert ha ez igaz, akkor egy ilyen remekművet el kell olvasni...)
4-es válaszoló vagyok, megtaláltam az oldalt :)
Pán Péter eredetileg borzasztó gonosz, a mese pedig nem másról szól, minthogy foglyul tartja a gyerekeket. Manipulálja és irányítja őket, miközben mind istenítik őt. Wendy nem mer felszólalni ellene, mert hűséges feleség, és a saját véleménye nem számít, csak Páné.
Pán gyakran unatkozik, és ezért mindenféle játékot talál ki, sőt, olyat is, ami arról szól, hogy vágjuk el a másik torkát. Olyan szadista, hogy azon nevet, ahogy a Darling fiúk majdnem meghalnak, és Sohaországban senki nem nő fel, de nem azért, mert megáll az idő, hanem mert Pán megöli őket.
Forrás: kisalföld.hu
Sziasztok!
Én azt olvastam, hogy a gyerekek azért nem nőnek fel, mert már meghaltak és Péter elvitte őket Seholországba, ami a keresztény kultúrában a Mennyországot jelképezi.
Egy másik helyen pedig azt olvastam, hogy azok a gyerekek valójában mentálisan beteg felnőttek, akik azt hiszik, hogy még mindig gyerekek és Péter, aki számukra egy létező személy vigyáz rájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!