Mit olvassak? Eddig a Luxen sorozatot, az Éhezők viadala trilógiát és Cassandra Clare-től a Halál ereklyéi eddig magyarul megjelent összes részét olvastam, tehát lelkes fantasy és sci-fi rajongó vagyok.
Julie Kagawa: Vastündérek sorozat
Becca Fitzpatrick: Csitt, csitt
Jus Accardo: Touch - Érintés
Esetleg még Cassandra Clare Pokoli szerkezetek trilógiája.
J. R. Ward - Fekete tőr testvériség könyvsorozat - vámpíros(12 könyv)
Cynthia Hand: Angyalsors trilógia - angyalos(3+1 könyv)
Angyali vadász könyvsorozat - angyalos (5+1 könyv)
Én a halál ereklyéi után ezeket szerettem, A másik két sorozatot még nem olvastam így nem is tudok hasonlót ajánlani.
A Burok-Stephenie Mayer
Angyali gonosz- Wendy Higgins (trilogia)
A Lorieni krónikák -Pittacus Lore
Angyalsors trilogia- Cynthia Hand
Veronica Roth - A beavatott
Trónok harca
Gyűrűk ura
Basszus, gyerekek, az nem HALÁL ereklyéi! Halál ereklyéi a Harry Pozzet utsó része. Cassie sorozata a VÉGZET ereklyéi! Áhhh, jó, értem én hogy az első könyvön elcseszték a címet a borítón, de a többin már jól van....
Nem mondtad, hogy fiú vagy-e vagy lány, de figyelmeztetlek, hogy inkább "csajosak" a könyvek amiket mondani fogok. Persze nem olyan nyálas izék, de inkább lányoknak valók.
Mindengyik mögé teszek egy molyos linket, ahol meg tudod nézni a könyvet (borító, fülszöveg, idézetek, értékelések stb.) Ha sorozat, akkor a cím mellett az is ott van, hogy melyik sorozatnak a hányadik része, és arra rákattintva a sorozat részeit is megnézheted.
Na, mind1. Viszont hasonló az ízlésünk, kedves kérdező, nekem pont a felsoroltak a kedvenc könyveim:) Na meg a Harry Potter. Olvastad már? Minden esetre százszor jobb, mint a film.
Ajánlom neked Kerstin Gier Időtlen szerelem trilógiáját. Igaz hogy nagy hangsúly van a szerelmi szálon, de azért "időtlen" mert időutazós. Nekem nagyon tetszett, ráadásul jól jött angol törinél:D [link]
A disztópiákkal hogy állsz? Nagyon jó képviselője a műfajnak Dan Wells Részlegesek-trilógiája. (Első rész: Részben ember) [link]
Joss Stirling Lélektársak trilógiája fantasy, de ez vizont nyálas. Romantika minden mennyiségben, de jó könyv, vicces és akció is van bennük. [link]
Ismét egy disztópia. Kemese Fanni A napszemű Pippa Kenn. Ez ilyen majdnem-kihalt-az-emberiség tipusú könyv:D [link]
Fantasy még Laini Taylor Füst és csont leánya című könyve. Angyalos-kimérás (kiméra=démon), és a szokásos angyal és ördög közti szerelem van benne. Egyedül az tér el benne a szokásostól, hogy itt a lány az ördög, nem pedig a pasi. [link]
Stephenie Meyer A burok című könyve is zseniális, ez is disztópia. [link]
Valamint az utsó amit ajánlok neked, az Veronica Roth-tól a Divergent trilógia. Ez is disztópia, az első része a Beavatott, remek könyv, legjobban a Hunger Games-hez tudnám hasonlítani, itt is 16 éves női főszereplő van, de nem kell gyilkolják egymást. [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!