Van aki utálja a Csontváros filmet, de imádja a könyvet?
Én ki nem állhatom a filmet. Először könyvbe olvastam, és nagyon tetszett. Aztán megtudtam, hogy lesz film is. Aztán meg megláttam a szereposztást. Most komolyan! Ez mi?
Nem szeretnék itt szidni senkit, csak arra vagyok kíváncsi, hogy kinek mi a véleménye a filmről és a szereposztásról, úgy, hogy ELŐSZÖR A KÖNYVET OLVASTA.
Lehet privátba is véleményeket írni, ha valaki szívesen beszélgetne erről...
Én is előbb olvastam a könyvet, és nagyon tetszett. A filmnek is örültem, mondjuk először nagyon nem tetszett a szereposztás, de aztán nagyjából mindenkivel megbékéltem.
Clary, Isabelle, Simon, Jocelyn, Luke (és még biztos többen is) jól el lettek találva. Jace-en az elején nagyon ki voltam akadva, de aztán, mikor másodjára néztem, már nem volt annyira gáz :) Az Alec-et játszó színésszel alapból semmi gond nem lenne, ha mondjuk 5 évvel fiatalabb lenne. Így szerintem túl öreg a szerephez. És aki kimondottan nem tetszett, az Valentine.
Úgy lett beállítva, mintha egy háborodott megszállott lenne, ami nagyon távol áll az én elképzelésemtől.
Kiváncsi vagyok, Maiat, Jordant és Sebastiant ki fogja játszani ^^ Már ha megfilmesítik a következő részeket is :)
Moziban angolul láttam, hál' Istennek, a magyar szinkron szerintem egy nagy kalap sz*r.
A könyvekből készült filmek szinte mindig sokkal rosszabbak a könyvnél, én így készültem, amikor néztem a filmet. És ezzel, szerintem nem lett katasztrofális, többször is nézhető a film. :) Történetileg nagyjából oké volt, nem tért el nagyon a könyvtől. Volt benne pár felesleges jelenet, meg pár változtatás, de bőven nézhető. De ez csak a saját véleményem :)
Kérdező, neked mi volt az, ami ennyire nem tetszett? ^^
A szereposztás nem tetszik. Izzy magas, nagymellű, szép, kihívó ruhákat és magassarkút hord. A könyvben. Clary alacsony, lapos, és soha nem venne fel túl kivágott, vagy kihívó ruhákat. Ja és vörös, nem vörösesbarna, hanem vörös.
Szerintem abszolút rosszul választottak színészeket erre a két szerepre. Magnussal semmi gond, őt én is kb. így képzeltem. Szerintem Alec is rendben van, végül is ő a legidősebb. Jace szerepén is meglepődtem. Én nem egy piercinges csávót képzeltem el...
Egyszerűen csak, szerintem rossz a film, és mivel rajongó vagyok, kíváncsi vagyok, hogy csak én gondolom-e így....
Egyébként azt sem értem, minek kellett lecserélni a borítót...????
Én három-négyszer elolvastam a könyveket magyarul, aztán legalább ennyiszer angolul és egyszer franciául.
A filmet a feléig bírtam. Egyszerűen vállalhatatlan. Kerestem (keresnem kellett!) azokat a részeket, amiket átemeltek a könyvből, de nem nagyon találtam ilyeneket. Az egyetlen, akiért érdemes volt/aki elvitte a hátán a filmet az Godfrey Gao aka Magnus Bane. Aki valljuk be, tökéletes választás. De... ennyi. :"D
Utolsó!
Én is teljesen így gondolom! Magnus karaktere tetszik, de a többit nagyon elszűrták, nem is tudom hogy melyik a legrosszabb: Lilly Colins mint Clary, vagy Jamie C. mint Jace... és akkor Isabellt, meg a többieket ne is említsük...
Láttam már rossz adaptációkat, de ez messze túltesz minden.
Jó neked, hogy ilyen sok nyelvet beszélsz! Én is szívesen olvasnám eredeti nyelven újra a sorozatot, de sajna nem beszélem az angolt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!