Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Budapesten van olyan könyvtár?

Budapesten van olyan könyvtár?

Figyelt kérdés

Nagyon rég voltam már könyvtárban, Bp-en még sosem. Fizetni kell ha kölcsönözni akarok vagy hogy van? És tudtok ajánlani könyvtárat? Inkább a belvárosban ha lehetséges.

Am néhány gazdasági könyv érdekelne.

2014. okt. 28. 23:32
 1/1 anonim ***** válasza:

Ha nem speciális gazdasági könyvek, akkor a FSZEK (Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár) megfelelő lesz. Több fiókkönyvtára is van, a Központi Könyvtár gyűjteménye a legnagyobb, de ha az online katelógus alapján megtalálod máshol a kívánt könyvet, választhatsz egy közelebbi fiókot is.

[link]

Fizetni az olvasójegyért kell, hogy kölcsönözhess. Helyben olvasás ingyenes, csak kell hozzá regisztrációs jegy, tehát személyi, lakcímkártya legyen nálad. Ez az olvasójegyhez is kéne. 14 év alatt ingyenes (vagy 16?), tehát ekkor nem fizetsz, amúgy sok dolgotól függ, mennyi a jegy. Időtartam lehet fél vagy egy év (bár azt hiszem, 3 hónapra is lehet váltani), félárú vagy teljes, minden tagkönyvtárra vonatkozó, vagy csak egyre.

Ha nincs meg a katalógusban a könyv, akkor marad a Corvinus könyvtára, ami ebből a szempontból felkészültebb. Személyi, lakcímkártya, ezer forint a kölcsönzőjegy, ha jól láttam.

2014. okt. 29. 02:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!