Kezdőoldal » Szórakozás » Könyvek » Meg tudom valahol nézni, hogy...

Meg tudom valahol nézni, hogy mennyi a bevétele egy könyvnek?

Figyelt kérdés

Egy ismerősöm adott már ki több könyvet is (1-3 db-ot kb.), és én is elgondolkoztam könyvkiadáson, hasonló lenne, viszont őt nem szorítaná háttérbe (teljesen más téma, csak a felépítés lenne más).

Viszont ha nem hozott eredményt, akkor nagyon meg kell fontolnom, hogy elkezdjem-e. Sajnos mínuszban vagyok anyagilag, és max hitellel (vagy kölcsönnel) tudnám fedezni a kiadását.

Annyi, hogy értek a szerkesztéshez valamennyit, így a nagyját meg tudnám csinálni (szerkesztés, borító, nyelvtan, stb-stb.), így a kiadónak kevesebb munkája lenne.

Na, a nagy szám...a kérdésem igazából az, hogy van-e valami lehetőségem megnézni, hogy mennyit keresett az ismerősöm a könyvével?

Előre is köszönöm! :)

2014. okt. 26. 17:46
 1/1 anonim ***** válasza:

A legtöbb kiadó 7-10 százalékot fizet a szerzőknek, ami a könyv bolti árától függően 2-300 forintot jelent eladott példányonként. Kezdő szerzők könyvei 1-3 ezer példányban jelennek meg, általában jó néhány évbe kerül, mire ez elfogy. Befutott írók könyvei 5-10 ezer, vagy akár még magasabb példányszámban is elfogyhatnak egy év alatt.

A szerkesztéssel, borítóval és korrektúrával nem neked kell foglalkoznod, ha valódi kiadóhoz kerülsz. Ha magánkiadásba mész, amit nem javaslok, akkor érdemes fogadni legalább egy szabadúszó szerkesztőt, aki átnézi. Még a legprofibb szerkesztők sem szerkesztik a saját könyveiket, a "több szem többet lát" elv itt fokozottan érvényes.

2014. okt. 26. 18:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!